Jul i Jegerstien

Artikkelen er over 6 år gammel

Gunilla Ryman Kvalvåg er interiørblogger og dekoratør. Bli med til Frei og se hvordan hun har pyntet til jul i Jegerstien.

DEL

– Det hender at jeg får en idé når jeg er i ferd med å sovne. Da må jeg bare stå opp og fikse det. Dagen etter kan jeg flytte om på det igjen.

Gunilla Ryman Kvalvåg er utdannet dekoratør. Hun har øye for de små detaljene og på bloggen frokenryman.blogg.no deler hun små glimt fra hverdagen i Jegerstien 21.

Ei blomsterpotte med amaryllis, et pyntet juletre, og en julekalender av tape.

I nummer 21 bor hun sammen med mann og to barn. Axel på tre år og Emma på åtte. Huset har tre etasjer, en bratt naturtomt og panoramautsikt over fjorden.

– Da vi kjøpte tomta var planen at vi skulle bygge to etasjer. Men på grunn av den vanskelige tomta, ble det faktisk rimeligere å lage kjeller, forteller Gunilla.

Vi holder oss i hovedetasjen. Resten av huset er ikke ryddet og stylet for besøk.

Svensk

Opprinnelig er Gunilla fra Karlstad i Sverige, og da hun jobbet og studerte i Oslo møtte hun en nordmøring. Nå trives hun her. Gode naboer og gode venner. Bosatt i Nordmøres svar på Lyckliga gatan. Ei gate full av unge familier med barn.

– Vi kaller det Lyckliga gatan på spøk. Vi har faktisk en egen gruppe på facebook som heter det. Der legger vi ut meldinger om forsvunne katter, sykler og om fellesarrangementer som midtsommerfest eller grilling. Naboskapet er jättebra.

Pepperkakeformer

I kjøkkenvinduene henger ei strak snor mellom vinduskarmene. På hyssingen henger en adventstjerne i papp, røde hjerter og pepperkakeformer. Ut mot verandaen er det gjort på samme måte. Med reinsdyr, merkelapper, og julekule- cupcake på en snor.

– Dette er en fin måte å vise fram pynten som barna har laget på juleverksted, sier Gunilla.

Akkurat da slår det henne at barnas julepynt ikke har fått plass på snora. Foreløpig.

– Datteren min er glad i nisser. Så litt mer rødt blir det etter hvert, mener hun.

I skåler rundt omkring har Gunilla lagt frukt, nøtter og julegodterier.

Hun har hentet inn granbar fra skogen. Dette står i store potter og er pyntet med julekuler, fugler og miniatyrskøyter i glass.

Lune farger

Det er ingen minimalistisk stil hjemme hos Gunilla. Veggene har lyse, lune farger. Skjenken i penstuen har hun arvet av mormor, og over denne henger et gigantisk speil med en helt spesiell ramme.

Speilet forelsket hun seg i, da hun var på hjemlige trakter. Hun bestilte og avtalte med faren om å hente det.

– Han fikk helt sjokk. Han trodde jo at det var snakk om et lite speil. Dette måtte han pakke inn og binde fast til taket på bilen, ler Gunilla.

Rundt bordet ved bokhyllene har hun flere arvede skatter. En gammel stol med sprekt mønster.

Kjøkkenbordet er av tre. Spesialbestilt fra Sverige og hentet i Östersund.

Langs en vegg har hun en benk som hun har laget av butikkinnredning og treplanker.

– Jeg liker når en stil er gjennomført. Jeg liker lune farger, og ikke like mye hvitt og sterke farger. Det er viktig for meg at det kjennes som et hjem og ikke som en møbelkatalog, sier Gunilla.

Under julegrana i stua er det pyntet med pakker og julemus.

– Pakkene er fejk. Jeg er jo dekoratør, ler Gunilla.

Les mer om Gunilla på bloggen hennes.

Artikkeltags