Tar ikke gjenvalg: – En leder skal ikke sitte for lenge

Ann Merete Furuberg gir seg som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Ann Merete Furuberg gir seg som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ann Merete Furuberg gir seg som leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

DEL

Bonden og den nåværende leder for Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Ann Merete Furuberg (63), har meddelt valgkomitéen om at hun ikke ønsker gjenvalg. Dette melder hun selv i en pressemelding.

– En leder skal ikke sitte for lenge! Jeg har vært leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag i hele 8 år! sier Furuberg.

Ikke mangel på lyst

Furuberg kommer fra Grue kommune i Hedmark. I perioden 2007 til 2011 var hun valgt inn i Grue kommunestyre fra felleslista Sentepartiet, Høyre, Venstre og Kristelig folkeparti. Hun var fylkesleder i Hedmark Bonde- og Småbrukarlag før hun i 2010 ble valgt til leder i Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Hun ble gjenvalgt for en ny periode som leder på landsmøtet både i 2011, i 2012 og i 2013. Men nå, altså etter åtte år, har hun signalisert om at hun ikke ønsker gjenvalg.

– Å lede Norsk Bonde- og Småbrukarlag er et stort privilegium. Organisasjonen har dyktige og sterke ildsjeler som tillitsvalgte, som ansatte og blant medlemmene. Det er utfordrende og givende oppgaver. Vi er i framgang. Det er ikke mangel på lyst til å fortsette som gjør at jeg nå sier nei til gjenvalg som leder. Det er ene og alene hensynet til Norsk Bonde- og Småbrukarlag. Rørsla skal ikke skal ha en leder som sitter for lenge,» understreker Furuberg i pressemeldingen.

Landsmøtet i Norsk Bonde- og Småbrukarlag gjennomføres 8. – 11. november, og Furuberg har slettes ikke tenkt å hverken hvile på laurbærene, nyte sitt otium eller ligge på latsiden ennå:

– Jeg har et halvt år igjen som leder, og skal ha full innsats helt inn til etappen er over. Spurten min varer helt til jeg overleverer stafettpinnen til den som skal ha neste etappe som leder i en av landets viktigste organisasjoner.

Artikkeltags