Jonas Eriksen må legge ned driften etter 112 år på kaia

Det tar slutt på en 112 år lang historie når Jonas Eriksen nå må stenge dørene for godt. Dette bildet ble tatt på 50-tallet, da tidene for de store handelshusene i Kristiansund var helt andre enn de er i dag.

Det tar slutt på en 112 år lang historie når Jonas Eriksen nå må stenge dørene for godt. Dette bildet ble tatt på 50-tallet, da tidene for de store handelshusene i Kristiansund var helt andre enn de er i dag.

Artikkelen er over 5 år gammel

En æra er slutt på kaia i Kristiansund. Hva har du kjøpt der?

DEL

Etter 112 års butikkdrift «fremst på kaia» i Kristiansund, må Jonas Eriksen stenge dørene for godt. Siste åpningsdag blir 31. august.

Konkurransen fra kjøpesentre og økende netthandel ble for tøff for butikken som er medlem av Jernia-kjeden, sier bedriftens ledelse selv i en pressemelding.

- Siden familien åpnet en tradisjonell skipshandel i 1902, har vi hele tiden jobbet med å tilpasse oss kundene. Når vi nå stenger dørene for godt, skyldes det at vi ikke lenger ser oss i stand til å vinne konkurransen mot handelsparker og kjøpesentrene med sine gratis parkeringsplasser, og en stadig økende netthandel, sier daglig leder Nanna Eriksen Røe, i pressemeldingen.

- Lei meg

Jonas Eriksen drift har i dag 12 ansatte, 8 heltidsansatte og 4 ekstrahjelper.

- Jeg er først og fremst svært lei meg på vegne av de ansatte. Seks av de ansatte har vært hos oss i mer enn 35 år, og jeg vil at de skal vite at vi har gjort alt som står i vår makt for å unngå nedleggelse. Færre kunder som handler for mindre har gjort at vi ikke lenger klarer å drive lønnsomt. Dette er en trist dag for oss alle, sier Eriksen Røe i pressemeldingen.

I 2005 gikk Jonas Eriksen inn i Jernia-kjeden. Da kunne de også åpne et 1.100 kvadratmeter stort butikklokale på kaia.

Store endringer i bransjen

- Virke har tidligere anslått at en av tre butikker innenfor faghandelen vil bukke under innen 2019. Store endringer i handelen, med større konkurranse fra nett, svak salgsvekst og økte kostnader vil ramme tusenvis av norske butikker, legger hun til.

Byens første rulletrapp

Det var Nanna Eriksen Røe sin farfar og hans bror som bygde opp dagens hovedbygg som stod ferdig i 1948. Hennes far stod bak nybygget ved siden av i tre etasjer som ble tatt i bruk i 1964 og inneholdt byens første rulletrapp.

Hva som vil skje med lokalene og bygården som fortsatt er i familiens eie gjennom eiendomsselskapet Jonas Eriksen, er ennå ikke avklart, men Nanna Eriksen Røe regner med at det vil gå greit å få inn en spennende leietaker.

- Nå skal vi undersøke hvordan gården kan moderniseres. Selv om tiden for faghandel er over, er jeg sikker på at det lar seg gjøre å drive annen type forretning her. Vi er opptatt av et levende bysentrum og ønsker å legge til rette for at lokalene skal fylles med nye kunder, sier Eriksen Røe i pressemeldingen.

Bunnsmøring, pinset, essens og mutter

Jonas Eriksen er kjent for å ha et bredt vareutvalg innen både kjøkken, hus, hage og båt. Kundene er både private og bedrifter.

Variasjonen i hva folk kjøper der sier mye om hva butikken betyr for folk.

Hva kjøpte du sist på Jonas Eriksen?

En kort spørrerunde på desken i Tidens Krav ga disse svarene: Bunnsmøring til båten, pinset til å bygge modellfly, essens til brusmaskin.

Skriv om hva du har kjøpt der i kommentarfeltet under artikkelen.

Artikkeltags