Har reist langt for å gå i 17. mai-tog og bryte

Både polske og ukrainske brytere er på besøk hos KAK. De skal både bryte og gå i 17. mai-tog. Foto: KAK

Både polske og ukrainske brytere er på besøk hos KAK. De skal både bryte og gå i 17. mai-tog. Foto: KAK

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

De har reist helt fra Ukraina og Polen for å delta i Nordvest Cup i bryting 19. mai. Men før de skal ut på brytemattene, skal guttene gå i 17. mai-tog i Kristiansund.

På nasjonaldagen skal guttene gå i tog, spise is, kose seg i – forhåpentligvis – finvær og bryte landskamp. Den blir mellom Polen og Ukraina og KAK (Norge) på Kongens plass.

Søndag blir det mer bryting. Da arrangerer KAK stevne i Nordvesthallen.

Stevnet vil samle rundt 150 brytere, fra inn- og utland. KAK huser både polakker og ukrainere i en hel uke, og sørger for alt fra mat og fisketurer til bryting og andre aktiviteter.

– Vi får jo et spesielt forhold til disse klubbene, sier KAK-formann Tore Løvik.

– Dette er tredje gangen KAK inviterer brytere fra Ukraina, der en gjennomsnittslønn er 1.800 kroner i måneden. Vi forsøker å hjelpe disse guttene med litt mer enn opplevelsen av å være i trygge Kristiansund. Så dersom noen har sportsutstyr, treningsdrakter, brytedrakter eller brytesko som de ikke har bruk for, så er det bare å ta kontakt, sier KAK-formannen.

– KAK satser på å utvikle våre unge brytere i de aldersbestemte klassene, og våre gutter vil få en del tøffe matcher her. Det gleder de seg til, sier Løvik.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags