Gå til sidens hovedinnhold

Inn i nye lokaler

Artikkelen er over 18 år gammel

Gridsvåg Båt og Motor har kjøpt fabrikklokalene til tidligere Aure Fiskeprodukter på Lesund.

Siden Aure Fiskeprodukter gikk konkurs for godt og vel to år siden, har fabrikklokalene på Aukan stått tomme. Lenge var det håp om ny drift, men nå er det klart at det ikke blir fisk å finne i de store produksjonslokalene.

Lars Gridsvåg ved Gridsvåg Båt og Motor har kjøpt fabrikkbygget, og skal på nyåret starte med å flytte firmaet fra lokalene ved Lesund Coop og til fabrikkbygget på Aukan. Fra å være fylt med fisk, vil det heretter bli båtforretning og verksted i fabrikken på Aukan.

Allerede i februar vil Gridsvåg Båt og Motor bli å finne i de nye lokalene.

Øker kapasiteten

- Det har vært stor etterspørsel etter vinteropplag på båter. Pågangen har vært så stor at jeg ikke har klart å dekke behovet der jeg driver nå. I dag kan jeg ha rundt 30 båter i opplag. I disse nye lokalene kan jeg nesten tredoble kapasiteten, forteller Lars Gridsvåg.

Det er nærmere ti år siden Lars Gridsvåg så smått startet med båter på hobbybasis. Først drev han firmaet hjemmefra, men etterspørselen økte, og hobbyen utviklet seg fort til en fulltids jobb.

Etterspørselen har ikke blitt mindre i løpet av de siste årene, og Gridsvåg har kjent plassmangelen på kroppen etter hvert som driften har økt i omfang.

Derfor slo han til og kjøpte fabrikklokalene på Aukan, som egner seg ypperlig både til utstillingslokaler og verksted.

Ny kran

Gridsvåg har investert i ny kran som kan løfte båter opp til 6 tonn, og arbeidet med å montere løftekrana ved dypvannskaia på Aukan er allerede i gang.

- Framover vil jeg satse stadig mer både på verksted og opplag, sier Gridsvåg, som nå får mer enn god nok tumleplass i nye lokaler.

Fabrikken har to etasjer, og båtfirmaet vil etter alt å dømme ha god nok plass kun i første etasje.
- Dersom det finnes noen kreative sjeler som vil starte med noe, vil jeg mer enn gjerne leie ut lokalene i andre etasje, forteller Gridsvåg.

Også han mener det er trist at hjørnesteinsbedriften ikke kunne stables på beina igjen etter konkursen.

- Inntil nå har nærmere 30 fiskebedrifter gått konkurs langs kysten vår. Det forteller en god del om hvor vanskelig det er i bransjen, sier Gridsvåg, som gleder seg til å få alle båtene trygt under tak.

Han kan ikke love så mange arbeidsplasser som ved tidligere Aure Fiskeprodukter, men mener på sikt at 3-4 nye arbeidsplasser kan etableres i båtfirmaet.