– Ikke penger til alt som er lovpålagt

Vil prøve: Kommunebudsjettet blir vedtatt før jul. Nora Korsnes Wårle vil gjøre sitt for å prioritere boliger til utviklingshemmede, men sier at det er begrensede midler å flytte på for politikerne i år.

Vil prøve: Kommunebudsjettet blir vedtatt før jul. Nora Korsnes Wårle vil gjøre sitt for å prioritere boliger til utviklingshemmede, men sier at det er begrensede midler å flytte på for politikerne i år.

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Nora Korsnes Wårle vil gjøre sitt for å få boliger til utviklingshemmede inn på budsjettet, men sier rett ut at politikerne ikke finner penger til alle lovpålagte oppgaver.

DEL

– Politikerne trenerer ikke utflytting av utviklingshemmede til egne boliger. Vi har stram økonomi, og mange utfordringer. Vi skulle gjerne ha prioritert alle gode formål. Men det er ikke penger til alt, sier Nora Korsnes Wårle (Ap), som leder komiteen for helse, sosial, pleie og omsorg i Kristiansund.

Selv vil hun gjøre sitt beste for å få boliger til utviklingshemmede inn på 2010-budsjettet, men kan ikke love noe.

– Men er ikke omsorg for voksne utviklingshemmede en lovpålagt oppgave?

– Det er mange lovpålagte oppgaver. Når det ikke er nok penger til alle, hvor skal vi da hente pengene, sier Korsnes Wårle, og nevner både sykehjemsplasser og barnevern som andre viktige områder som også trenger penger.

Boligplan

Etter hennes syn må likevel boliger til utviklingshemmede prioriteres.

– Hvorfor har Kristiansund 15 på venteliste for egen bolig, mens de andre nordmørskommunene med unntak av Surnadal har null?

– Hvorfor tør jeg ikke helt å si. Men vi er en by, og dermed flere folk. Og da Frei og Kristiansund slo seg sammen, hadde begge kommunene utfordringer på dette feltet. Det som er bra, er at vi nå har fått en boligplan for denne gruppen, vedtatt av politikerne etter sommeren. Det er et godt utgangspunkt.

Administrasjonens budsjettforslag kom onsdag. Bystyret skal vedta det endelige budsjettet 15. desember.

– Slitne foreldre sier at de enten sliter seg ut på å ha barna hjemme eller på å prøve å få kommunen til å ta ansvar? Hva vil du si til dem?

– Jeg forstår godt at de sliter, og at det er et dilemma for dem. Dette er viktig, og jeg vil gjøre mitt.

Artikkeltags