Ikke på krabbegir...

Jana Niclaus (fra venstre), Lise Ripnes, Thomas Haugerud og Robert Schütt arbeider på Kongehaug krabbe på Smøla i sommer.

Jana Niclaus (fra venstre), Lise Ripnes, Thomas Haugerud og Robert Schütt arbeider på Kongehaug krabbe på Smøla i sommer.

Artikkelen er over 11 år gammel

Kongshaug Krabbe blir bare større og større. I år har bedriften sett seg nødt til å tredoble sesongen for å dekke forespørselen.

DEL

– Vi har tatt imot og sendt ut mer krabbe enn i fjor. Og vi har flere ansatte enn i fjor. Bedriften har rett og slett vokst seg stor nok til at vi kan ha åpent nesten hele året, sier Toril Dyrnes, som driver Kongshaug Krabbe.

Tidligere år har krabbesesongen vart i tre måneder. I år skal Kongshaug Krabbe holde åpent i ni måneder.

– Bortsett fra under en opprustingspause i vinter, har bedriften vært åpen hele tiden. Vi tøyer årets sesong hardt, smiler Dyrnes.

Kongshaug Krabbe har nesten utelukkende store grossistkunder. Det betyr økt omsetning og større fortjeneste.

– Jeg innrømmer gjerne at det går bra med oss rent økonomisk, sier Toril Dyrnes, som likevel etterlyser enda flere krabbefiskere i sommerferien.

– Midt i fellesferien kan det til tider være vanskelig å få sysselsatt alle våre ansatte. Hovedgrunnen til det er at det er for få krabbefiskere på sjøen. I sommer har absolutt alt som har kommet inn av krabbe gått rett ut igjen.

– Vi skulle gjerne sett at rekrutteringen av krabbefiskere hadde vært bedre. Det er i alle fall ingen grunn til å tro at fiskeryrket ikke er et godt levebrød, sier Dyrnes.

Kongshaug krabbe har per dags dato 20 ansatte. De aller fleste er utlendinger, men også noen lokale ungdommer med fri fra skolen tilbringer sommerferien hos bedriften.

Artikkeltags