Millioner utbetalt til sammenslåtte kommuner – Hustadvika og Heim fikk 5,6 millioner hver

Av

Mandag ble det utbetalt til sammen 820,4 millioner kroner i reformstøtte til 43 nye kommuner som slo seg sammen i perioden fram til årsskiftet.

DEL

Støtten avhenger av antall innbyggere i den nye kommunen. Ti store kommuner med over 50.000 innbyggere, blant annet Stavanger, Trondheim og Kristiansand, har fått utbetalt 33,5 millioner kroner. De minste kommunene med under 15.000 innbyggere får utbetalt 5,6 millioner kroner.

I den siste kategorien ligger Hustadvika (sammenslått av Eide og Fræna) og Heim (Halsa, Hemne og deler av Snillfjord). De to nye kommunene får altså 5,6 millioner kroner hver.

Ålesund fikk 33,4 millioner kroner inn på konto, Molde fikk 27,9.

Det legges ingen føringer på bruk av reformstøtten. Støtten var et økonomisk virkemiddel for å få kommuner til å slå seg sammen i kommunereformen som ble vedtatt av Stortinget i 2014.

Regjeringen har som målsetting at alle skal ha like god tilgang på velferdstjenester og mener det krever større kommuner med sterke fagmiljøer. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland (H) mener derfor at det fortsatt er behov for sammenslåinger.

Artikkeltags