Hurtigruteskipet «Finnmarken» fikk motorstans

Hurtigruteskipet «Finnmarken» ligger for anker vest for Honningsvåg etter at skipet fikk motorstans på vei gjennom Magerøysundet mandag formiddag.

Hurtigruteskipet «Finnmarken» ligger for anker vest for Honningsvåg etter at skipet fikk motorstans på vei gjennom Magerøysundet mandag formiddag. Foto:

Av

Hurtigruteskipet «Finnmarken» måtte ankre opp i Magerøysundet i Finnmark etter maskinstopp mandag. Det var ikke fare for skip, mannskap eller passasjerer.

DEL

Hovedredningssentralen Nord-Norge ba taubåten «Stevens Battler» assistere fartøyet dersom det skulle oppstå behov for slep. Kapteinen vurderte å ha situasjonen under kontroll, og det er startet arbeid med å rette feilen om bord. Hovedredningssentralen anser situasjonen som avklart.

Det var ikke fare for verken skip, passasjerer eller mannskap, men båten hadde ikke framdrift. Det var ikke nødvendig å foreta noen evakuering.

Pressekontakt for Hurtigruten, Hanne Taalesen, sier til Tidens Krav at motorstoppen ikke vil føre til store forsinkelser.

– Vi satser på at den går fra Honningsvåg uten særlig forsinkelse. Det ble med en liten stopp, men nå er motoren oppe og går igjen, sier pressekontakt Taalesen.

Artikkeltags