Gå til sidens hovedinnhold

Høyre-vind over fylket

Artikkelen er over 9 år gammel

Det blåser Høyre-vind over Møre og Romsdal, viser målingen Sentio Research Norge har gjort for fylkets dagsaviser.

Målingen som ble gjennomført i tiden 19. til 21. juni, gir Høyre en framgang på hele 9 prosentpoeng i forhold til stortingsvalget i 2009. Med en oppslutning på 25,1 prosent er Høyre akkurat like stort som Arbeiderpartiet, som har tapt 5,5 prosent sammenlignet med 2009-valget.

Gir utslag

– Dette er virkelig en gladmelding som viser at de gode meningsmålingene Høyre har hatt over lang tid på landsbasis, nå også gir seg utslag i Møre og Romsdal, sier partiets stortingsrepresentant Elisabeth R. Nørve. Hun mener at målet om tre Høyre-representanter på Mørebenken etter valget neste høst nå er innen rekkevidde.

Erna-effekt

– Vi får svært mange tilbakemeldinger på at Erna fremstår som veldig dyktig og kunnskapsrik, og at hun er et godt alternativ til Jens. Dette i tillegg til at vi har fått bedre frem Høyre alternative løsninger på mange politikkområder, sier Nørve.

Ekstra mandat

Hvis juni-målingen var valg, ville Høyre erobret ett mandat og fått to representanter på Stortinget, Ap og Frp ville også fått to hver. Det betyr at Ap-mannen Svein Gjelseth ville vært ute av tinget.

Tallene

Tallene fra målingen (med endring fra stortingsvalget i 2009 i parentes):

Arbeiderpartiet 25,1 (- 5,5)

Fremskrittspartiet 23,6 (- 3,6)

Høyre 25,1 (+ 9,0)

KrF 8,3 (- 0,1)

Senterpartiet 9,3 (+ 0,7)

SV 2,9 (- 0,9)

Venstre 4,0 (+ 0,2)

Rødt 1,0 (+ 0,5)