Historisk cruise-anløp ved Smøla

Artikkelen er over 4 år gammel

«National Geographic Explorer» var ankret opp utenfor Dyrnes hele tirsdagen. Se videoer og bilder!

DEL

Det hele startet som en vill idé for halvannet år siden. Tirsdag ble Sindre Holbergs drøm virkelighet: Smølværingen har fått et cruiseskip til Smøla.

- En helt fantastisk følelse, sier en smilende Sindre Holberg, mens han sjonglerer cruisegjester, torskefilet til kveldens middag, journalister og andre gjester.

Nittenåringen har jobbet stort sett alene med prosjektet, og sier han ikke engang tør tenke på hvor mange timer som har gått med.

Les også: Skaffet cruiseskip til Smøla

Ekspedisjonsskip

Det 112 meter lange skipet «National Geographic Explorer» er et såkalt ekspedisjonsskip. 90 prosent av de 150 gjestene om bord, er amerikanske. Mange er godt voksne, men det er også er god del yngre gjester med på det 17 dager lange cruiset. Turen startet i Bergen, og skal ende opp på Svalbard.

I løpet av de rundt 12 timene skipet var ankret opp ved Smøla, kunne gjestene besøke Veiholmen, gå tur i Dyrnesdalen, eller de kunne besøke Brattværet med innlagt vaffelstopp på bedehuset. Over 40 stykker ønsket også å padle kajakk sammen med Smøla Kajakk.

Innholdsrikt skip

Tidens Krav fikk være med på omvisning om bord det flott ombygde hurtigruteskipet. Høy klasse på både interiør og tilbud, vitner om at dette er cruise som koster. Ombord er det egen spa- og treningsavdeling, på flere dekke ligger en rekke flotte salonger, båten har sitt eget bibliotek med spennende bøker fra hele verden, og i tillegg finnes flere restauranter og bar.

Se bildeserie til høyre.

Ekspedisjonsskipet er også spesielt bygd med tanke på å ta seg fram i vanskelige og arktiske farvann, og seiler ofte langs kysten av Norge.

En prikk på kartet

Kaptein om bord skipet, Oliver Kruess roste opplegget som var sydd sammen for stoppet på Smøla da han hilste på.

– Før i dag var Smøla kun en prikk på kartet, nå vet vi mye mer, sa kapteinen.

Han karakteriserte farvannet rundt Smøla som interessant.

Etter det vellykkede cruiseanløpet, synes ideen om et årlig anløp på Smøla høyst realiserbar, mener Sindre Holberg.

– Nå har vi vist at det går an!

Her kan du lese mer om cruiset.

I videoen til høyre kan du se turistene som koser seg i land på Veiholmen i finværet.

Marine Traffic kan du se hvor «National Geographic Explorer» befinner seg til enhver tid.

Artikkeltags