Båtfører fikk et illebefinnende

«Idar Ulstein» fikk omfattende skader etter gårsdagens grunnstøting. Her er den heist på land i Ålesund.

«Idar Ulstein» fikk omfattende skader etter gårsdagens grunnstøting. Her er den heist på land i Ålesund. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

 – Årsaken til at redningsskøyta «Idar Ulstein» kjørte på land på Grytastranda i Haram torsdag, var at båtføreren fikk et illebefinnende.

Det opplyser politiinspektør Yngve Skovly i Møre og Romsdal politidistrikt i en pressemelding.

Dette er konklusjonen etter at Møre og Romsdal politidistrikt torsdag og fredag har etterforsket uhellet med redningsskøyta.

– Politiets konklusjon understreker alvoret i situasjonen. Vi tar den til etterretning og fortsetter arbeidet med å ta vare på mannskapet og de pårørende, sier Redningsselskapets generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding fredag ettermiddag.

Redningsskøyta «Idar Ulstein»gikk på land og traff et naust på stedet Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre torsdag.

Redningsskøyta «Idar Ulstein»gikk på land og traff et naust på stedet Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre torsdag. Foto:

– Etter det vi vet så langt, var skipsfører alene på bru da hendelsen inntraff. De to andre mannskapene befant seg på akterdekk da skipsfører ble syk. Årsaken til dette var at styrmann fikk behandling for en kuttskade, sier beredskapssjef Ronny Pedersen.

– Redningsskøyta ble i går fraktet til havn i Ålesund hvor det blir gjennomført nærmere undersøkelser av båten av våre egne folk, og vi vil så raskt som mulig bli igangsatt en ekstern gransking av hendelsen, sier Rikke Lind.

«Idar Ulstein», som til daglig har base i Fosnavåg, kjørte i stor hastighet på land og inn i et naust torsdag ettermiddag. Etter dette har redningsskøyta «Erik Bye» i Kristiansund fått et større ansvarsområde.

Artikkeltags