Henningtimen er blitt en flott tradisjon under Vårsøghelga. Vanligvis er det 8.- og 9. klassingene som får delta, men de var opptatt på andre fronter torsdag. Derfor var det sjuendetrinnet ved Øye skule som fikk tilbudet, noe de takket ja til på kort varsel. To elever fra Mo oppvekstsenter fikk også gleden av å få oppleve Henning Sommerro i fri dressur.

Uten manus og med improvisasjon på meget høyt nivå, fikk elevene en time de neppe glemmer med det første. Sommerro kjenner sitt publikum, og tilpasser innholdet deretter. Det klarte han på fabelaktig vis i den underholdende klokketimen han holdt det gående.

Oppfordring

Innimellom musikalsk teori og sang, var han denne gang veldig opptatt av å oppfordre ungdommen til å tørre å være annerledes.

- Ikke tenk på hva naboen vil mene om det du gjør. Kjør på, tør å være annerledes. Det er altfor mange som går i takt. Da slutter vi å tvile, vi gjør bare det alle andre gjør, sier Sommerro.

Han var åpen på at han som ungdom klarte nettopp det.

- Det var ikke veldig vanlig med klassisk musikk og pianospilling. Jeg var en beskjeden liten gutt, men klarte meg siden jeg også spilte popmusikk som de andre likte, sier Sommerro.

Storkoste seg

Han setter tydeligvis stor pris på denne stunden sammen med den oppvoksende generasjon i hjembygda.

- Jeg synes dette er bare artig. Jeg storkoser meg bare ved å se på ansiktsuttrykkene til dem. Dette er berre gøitt!

Som den gode pedagog han er, fikk han også lurt inn litt musikkhistorie, om for eksempel Ole Andreas Lindemann.

- Han er fra Surnadal, og var den første nordmann som tok skikkelig musikkutdannelse. Faktisk fikk han utdannelsen i København av en elev som var elev som var elev av selveste Johan S. Bach. Tenk på det dere, sier Sommerro.