Gå til sidens hovedinnhold

E39 åpnet igjen etter jord- og steinras

Artikkelen er over 3 år gammel

Om lag klokka 07.00 søndag morgen meldte politiet i Trøndelag på Twitter at et jord- og steinras hadde sperret hele E39 ved Vasslivatnet i Hemnskjel. En bil hadde kjørt seg fast i raset, men ingen var skadet.

Ifølge adressa.no skal raset ha vært cirka seks meter bredt og en halv meter høyt. Samtidig hadde melder uttrykt bekymring for at veien kan raste ut på stedet.

Bilføreren som kjørte seg inn i raset var ifølge Adresseavisen på vei på jakt da det skjedde, og han forteller selv til avisa om opplevelsen; – Jeg kom kjørende i det raset gikk, og jeg rakk ikke å stoppe. Det går bra med meg, men nå blir det ikke noe jakt. Bilen fikk ødelagt forstilling og skjermer.

Vegtrafikksentralen opplyser til avisa at en geolog er på vei til stedet for å vurdere situasjonen.

Tette grøfter eller stikkrenner kan ha ført til at noe av veien er utgravd.

Entreprenør skal nå være på stedet, og har ryddet et kjørefelt. Men det er fortsatt redusert framkommelighet.

Nærmere klokka 11.30 kom meldingen om at veien igjen er åpnet for fri ferdsel.

Raset over E39 var ikke det eneste trafikale problemet i Trøndelag søndag morgen.

På Twitter meldes også at fylkesvei 291 mellom Vaslag og Kongensvoll i Snillfjord er rast ut, og at det ikke er mulig å passere. Dette skjedde i 09-tida. Her ventes det at det tar tid å legge opp ny steinfylling og få kjørbar vei igjen.

Søndag ettermiddag meldes det at veien har rast ut flere steder. Mer enn 340 eiendommer, de fleste fritidseiendommer, er fullstendig isolert.

Kommentarer til denne saken