Gå til sidens hovedinnhold

Jubler over tildeling på 1,9 millioner på tre år: – En god nyhet før jul!

Artikkelen er over 2 år gammel

Prosjektet T2D personsentrert helhetlig helse fikk innvilget søknaden.

Extrastiftelsen deler nå ut 82 millioner kroner som fordeles på 131 ulike prosjekter i hele landet. Blant dem som kunne juble da tildelingen ble offentliggjort, var Helseinnovasjonssenteret i Kristiansund.

Prosjektet T2D personsentrert helhetlig helse blir tildelt 630.000 kroner i året de neste tre årene, altså nesten 1,9 millioner kroner totalt. Tildelingen er gitt til Diabetesforbundet, men som prosjektleder står daglig leder Bjarte Løfaldli i Helseinnovasjonssenteret.

Tverrfaglig prosjekt

– Nok en god nyhet før jul! Det hele startet med at seksjonsleder ved Lærings- og mestringssenteret i Kristiansund, Toril Kvisvik, tok med seg en utfordring og en forskingsrapport til Helseinnovasjonssenteret i fjor. Helseinnovasjonssenteret tok så kontakt med forskerne bak rapporten, og fikk etter hvert bygget opp et tverrfaglig prosjekt som involverer blant annet uttesting av trening med avstandsoppfølging gjennom teknologi, skriver Helseinnovasjonssenteret på sin Facebook-side.

– Prosjektet T2D ønsker å utvikle en ny helhetlig deltagersentrert tjenestemodell for samhandling, økt fysisk aktivitet, egenmestring, avstandsoppfølging og livsstilsendring, i samarbeid mellom pasient, frivillighet, forskingsmiljø, spesialist- og kommunehelsetjeneste. Prosjektet er et forskingssamarbeid mellom Helseinnovasjonssenteret med medlemskommuner, Helse Møre og Romsdal, Diabetesforbundet, Senter for hjertetrening (CERG, NTNU); Høgskolen i Molde (Senter for Helselogistikk) og den private næringsaktøren Tieto, fortsetter Helseinnovasjonssenteret.

Gode dager

ExtraStiftelsen mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping til fordeling til helseformål.

Helseinnovasjonssenteret kunne nylig juble i en annen sak; da en samlet helse- og omsorgskomité på Stortinget ba om at departementet vurderer permanent drift av senteret.

Les også

Stortinget vil ha permanent drift av helseinnnovasjonssenteret

Les mer her:

Kommentarer til denne saken