Helseforetaket sliter med rekruttering

Artikkelen er over 4 år gammel

Trenger færre og større miljø

DEL

Helse Møre og Romsdal har styremøte i dag, der neste års budsjett vedtas. Helse Møre og Romsdal har fått en ramme på drøyt 5,5 milliarder kroner. Blant innsparingene er å kutte 44 sengeplasser fordelt på sykehusene i fylket; 21 i Ålesund, 19 i Molde og fire i Kristiansund.

Styret i Helse Møre og Romsdal vedtok å videreføre budsjett- og kuttforslagene som ble innført tidligere i år.

Sliter med å rekruttere

Helseforetaket sliter med rekruttering i konkurranse med de større sykehusene, som St. Olavs og Østlandet forøvrig. Det ble stilt et spørsmål fra styremedlem Petter Bjørdal om i hvor stor grad dette stemmer og hva slags grep helseforetaket kan ta.

- Vi konkurrerer hele tiden med universitetssykehusene, særlig innen spesialisthelsetjenestene og fagområder hvor det stadig blir større pasientgrupper, forklarer administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik.

- Vi har en utfordring der rent konkurransemessig. Å samle fagpersonell i større og mer robuste miljø blir viktig for fremtiden, og vi må i større grad satse på større miljø enn å spre de. For attraktiviteten blir det også viktig med teknisk utstyr, noe som ser lysere ut neste år.

Artikkeltags