Overlege ber Espen Remme trekke seg

Espen Remme på et tidligere møte i helseforetaket.

Espen Remme på et tidligere møte i helseforetaket.

Overlegen fra Molde sparer ikke på kruttet i brev til sjefen for helseforetaket.

DEL

I et innlegg overlege Kjell Erik Strømskag har sendt til mediene, blant annet Tidens Krav, ber han administrerende direktør i Helse Møre og Romsdal Espen Remme om å trekke seg fra stillingen sin.

Noe av bakgrunnen for dette er de store kuttene som nå kommer i helseforetaket, etter forrige styremøte. Strømskag viser til at han er bekymret for utviklingen i helsevesenet, at det blir mer byråkratisert og mindre tid til pasientene.

«Dette brevet til deg nå handler om Helse Møre og Romsdal. Det handler om en dyp bekymring over utviklingen som finnes hos majoriteten av ansatte, tillitsvalgte, pasienter og befolkningen i fylket vårt. Du har ledet Helseforetaket i tre år nå og situasjonen har gått fra verre til ille. Den økonomiske situasjonen er svært alvorlig, rekrutteringen i viktige fag er helt ut av kontroll og mange ansatte er apatiske og likegyldige», heter det i brevet fra Strømskag.

Les hele brevet her: «Should I stay or should I go?» – brev til adm.dir Remme i Helse Møre og Romsdal

Les også: Kuttene i helseforetaket: - Det blir fort en politisk kamp

Strømskag mener også at arbeidet med kontinuerlig forbedring for å redde økonomien i helseforetaket har vært en fiasko.

«Medarbeiderne som du har sendt rundt med prosjektet har forstyrret de som jobber med pasientene og vært til stor irritasjon», skriver Strømskag.

Han påpeker også at avstanden mellom ledelse og ansatte har bitt større, og informasjonsflyten dårligere, og at «byråkratiseringen er blitt en stor og meningsløs tidstyv som skaper dyp fortvilelse».

«Situasjonen er blitt en risiko for spesialisthelsetjenesten i fylket vårt generelt, for utvikling og vekst og for store prosjekter som byggingen av Sykehuset Nordmøre og Romsdal spesielt», skriver Strømskag.

«Det er nok nå! Du må trekke deg. Det er til det beste for Helse Møre og Romsdal og sikkert også til det beste for deg selv», avslutter han i brevet.

Artikkeltags