Tre sykepleiere i Romsdal brøt loven da pasient fikk hjerneslag

DEL

Ifølge NRK Møre og Romsdal har fylkeslegen konkludert med at de tre sykepleierne på et sykehjem i Romsdal handlet i strid med loven.

Bakgrunnen for saken var at de tre ikke varslet fra da en mann på sykehjemmet fikk hjerneslag. Sykepleierne kontaktet ikke 113, til tross for at mannen hadde alle de klassiske symptomene på slag.

Mannen, som er i 70-årene, kom ifølge NRK til Molde sykehus først etter et døgn.

– Det er veldig alvorlig når det er en pasient på institusjon med fagutdannet personell. Når de til og med oppdager symptomene og ikke videresender pasienten til riktig nivå, er det veldig trist, sa fylkeslege Karin Muller Michaelsen til NRK.

Mannen overlevde slaget.

Helsenorge.no skriver dette om hjerneslag: I de aller fleste tilfellene skyldes hjerneslag en blodpropp, det vil si at en blodåre i hjernen tettes igjen av en levret blodklump. I 10–15 prosent av tilfellene skyldes det en blødning i hjernen, det vil si at en blodåre i hjernen sprekker.

Disse hendelsene fører til at deler av hjernen får for lite eller ingen tilførsel av oksygen, noe som gjør at hjerneceller dør. De vanligste konsekvensene av hjerneslag er halvsidig lammelse i ansiktet, arm eller bein, og/eller talevansker.

Artikkeltags