Politiet og pasientombud oppretter klagesak etter at ryggpasient ble fraktet på jekketralle

Av

Mohammad Nabi Moradi hadde store ryggsmerter og ønsket ikke å dra hjem fra sykehuset ettersom han ikke klarte å gå. Men han endte opp på en jekketralle.

DEL

Pasientombud Gro Bergfjord i Rogaland bekrefter overfor Stavanger Aftenblad at pasientombudet vil hjelpe mannen til å opprette en formell klagesak mot sykehusklinikken hvor mannen ble behandlet.

Mannen med ryggsmerter fra Jørpeland ble i forrige uke fraktet på en jekketralle om bord i en ferje etter å ha blitt forlatt av politiet og utskrevet mot sin vilje fra Stavanger Universitetssykehus.

Politimester Hans Vik i Sørvest politidistrikt besluttet også torsdag at politiet oppretter en klagesak for å finne ut nøyaktig hva som skjedde.

Kunne ikke gå

Mohammad Nabi Moradi ble først sendt til legevakten på hjemstedet, der de ga ham smertestillende og sendte ham videre til Stavanger Universitetssjukehus (SUS).

Der ble han undersøkt nærmere, og legene slo fast at de ikke kunne gjøre mer.

– De sa at jeg måtte dra hjem, fordi det ikke var noen seng til meg. Da svarte jeg at jeg ikke greide å bevege meg, sa Moradi til Aftenbladet søndag.

Han motsatte seg dette og fikk valget mellom å forlate sykehuset selv, eller å bli tatt med av politiet. Han valgte det siste. Da ble politiet tilkalt for å hente ham hjem under tvang. De kjørte ham til ferja til Tau, hvor mannen ble forlatt på en benk.

– Hadde ikke behov for innleggelse

Et øyevitne forteller til avisa at Moradi deretter forsøkte å åle seg langs bakken for å komme om bord i ferja, men at han ble hjulpet av matrosene, som plasserte ham på en jekketralle for å få ham om bord.

Den samme jekketralla ble deretter brukt til å få ham av ferja og til en benk i venterommet på Tau. En passasjer på ferja ringte så etter sykebil for å få mannen hjem.

Sykehuset sier til avisen at den medisinskfaglige vurderingen var at Moradi ikke hadde behov for sykehusinnleggelse, og at han ble tilbudt hjemtransport med drosje.

Artikkeltags