Utbrudd av alvorlig lungebetennelse -16 på sykehus i fylket

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Flere pasienter har blitt behandlet på sykehus i fylket som følge av pneumokokk-utbrudd.

– Fra februar og fram til i dag har 16 pasienter blitt innlagt på sykehusene i Molde og Ålesund med alvorlig lungebetennelse, sier kommunikasjonsrådgiver Hege Hegle i Helse Møre og Romsdal i en pressemelding.

De fleste av dem som har blitt syke, er ifølge Hegle utenlandske gjestearbeidere på Langsten verft i Vestnes.

Bare i løpet av den siste uka har det blitt lagt inn sju pasienter i Ålesund og Molde, alle med påvist eller mistanke om alvorlig lungebetennelse forårsaket av pneumokokker.

– Dette styrker mistanken om at dette er et pågående utbrudd, sier smittevernoverlege Jørn-Åge Longva i Helse Møre og Romsdal i pressemeldingen.

Før helga hadde Longva, sammen med kommuneoverlegen, Folkehelseinstituttet og Arbeidstilsynet møte for å diskutere tiltak i Vestnes.

– Vi har varslet alle legevaktene i området, de prehospitale tjenestene, samt akuttmottakene på sykehusene i Molde og Ålesund. Anbefalinga er at det skal være lav terskel for å starte antibiotikabehandling eventuelt innleggelse i sykehus, sier Longva.

Ifølge Folkehelseinstituttet er det ikke grunn til å anta at lokalbefolkningen og andre som ikke eksponeres gjennom arbeidet, er utsatt for økt smittepress.

Artikkeltags