Fem entreprenører vil bygge fellessykehuset

Skisse av det planlagte fellessykehuset på Hjelset

Skisse av det planlagte fellessykehuset på Hjelset Foto:

Totalt fem totalentreprenører har søkt om å bli kvalifisert til å gi tilbud på oppdraget med å bygge nytt felles akuttsykehus for Nordmøre og Romsdal.

DEL

Fristen for å kvalifisere seg var kl. 12.00 tirsdag.

– Vi er godt fornøyd med at solide og erfarne firma ønsker å gi tilbud på oppdraget. Vi vil nå gå gjennom søknadene, vurdere dem opp mot kvalifikasjonskravene og velge ut inntil fem entreprenører som blir invitert til å levere tilbud innen fristen 12. juli, sier prosjektdirektør Knut Ragnar Heimdal i en pressemelding.

Skal kutte kostnader

Konkurransen, som er en totalentreprise med samhandling, har en budsjettramme på 2,1 milliarder kroner. Sentrale oppgaver i det videre arbeidet blir å utvikle og optimalisere prosjektet innanfor rammen. Ein vil se på og vurdere ulike kostnadsreduserende tiltak uten å endre funksjoner og kapasitet som er vedtatt i forprosjektet.

Gjennom en samhandlingsfase skal entreprenøren sammen med prosjektorganisasjonen og ansette i Helse Møre og Romsdal finne tiltak som sikrer gode løsninger og en forsvarlig økonomisk gjennomføring av prosjektet, skriver Helse Møre og Romsdal i pressemeldingen.

– Vi søker etter et firma med solid utviklings- og samhandlingskompetanse og som har en klar plan for hvordan prosjektet skal gjennomføres. Målet er å inngå kontrakt med en av entreprenørene høsten 2019, sier Heimdal.

Romsdals Budstikke har spurt Heimdal hvem de fem entreprenørene er.

– Det får du ikke vite nå. Men alle er solide og velrenommerte, sier Heimdal til avisen.

Artikkeltags