– Nå gjelder det å vise rødt kort til Helse Midt, om at dette må stoppe

Politikerne i Ålesund uttrykker sterk bekymring over innsparingstiltak som vil redusere spesialisthelsetjenestetilbudet i Møre og Romsdal. Her er Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal.

Politikerne i Ålesund uttrykker sterk bekymring over innsparingstiltak som vil redusere spesialisthelsetjenestetilbudet i Møre og Romsdal. Her er Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et enstemmig bystyre kritisk til Helse Midt.

DEL

Bystyret i Ålesund møttes torsdag ettermiddag og kveld, og det var siste gang bystyret møtes før valget 9. september. Opp til behandling var blant annet Helse Midt som slår alarm om kuttene ved Ålesund sjukehus.

Sunnmørsposten skriver følgende: «Bystyret stiller seg enstemmig bak brevet som skal sendes til Helse Midt som slår alarm om kuttene ved Ålesund sjukehus. Bystyret støtter enstemmig vedtaket. Ålesund bystyre vil uttrykke sterk bekymring over at innsparingstiltak som vil redusere spesialisthelsetjenestetilbudet i Møre og Romsdal blir gjennomført - før en bred evaluering er blitt gjennomført.

Vi ber Helse Midt-Norge om å gjennomføre en snarlig og grundig evaluering av finansieringssystemet (i tråd med styrevedtak 2011) - slik at alle kan få tillit til at den prosessen som må gjennomføres for å få foretaket i økonomisk balanse, er rettferdig og ivaretar et likeverdig spesialisthelsetilbud til alle innbyggerne i regionen, uansett adresse».

På tirsdag ble det kjent at Ålesund-ordfører Eva Vinje Aurdal rettet sterk kritikk mot styreleder i Helse Midt-Norge, Tina Steinsvik Sundt hvor hun stiller spørsmål om «Helse Midt driver en systematisk favorisering av St. Olav», og hvor hun vil ha «en ny vurdering om det er økonomisk grunnlag for å starte byggingen av nytt fellessjukehus på Hjelset».

Sunnmørsposten skriver torsdag kveld at flere politikere i bystyret kom med krass kritikk av helseforetaket, og at noen politikere tok til orde for å skrote hele modellen.

Ifølge Sunnmørsposten sa en sterkt bekymret Svein-Rune Johannessen (Ap) følgende:

– Nå gjelder det å vise rødt kort til Helse Midt, om at dette må stoppe.

– De har ikke kontroll. De har på ingen måte kostnadskontroll, og jeg har ingen tillit til tiltaka de legger fram, bemerket Øystein Tvedt (Høyre) som dertil var av den oppfatning at «Helse Midt undergraver sine egne vedtak om at Ålesund sjukehus skal være det mest differansierte sjukehuset i fylket».

Her kan du lese brevet til Helse Midt som et enstemmig bystyre stiller seg bak.

Artikkeltags