Dyretransport har kjørt av veien - fem dyr døde

Nødetatene har fått opp bakluken på kjøretøyet og dyrene flyttes over i dyrehenger.

Nødetatene har fått opp bakluken på kjøretøyet og dyrene flyttes over i dyrehenger. Foto:

27 dyr var inne i dyretransporten da den kjørte av veien og veltet.

DEL

En dyretransport kjørte torsdag formiddag av veien på E39 et kort stykke unna Valsøya i Heim, nødetatene og veterinærvakt rykket ut til stedet.

Kjøretøyet havnet på siden og nødetatene slet med å få opp bakluken på kjøretøyet. Men etter hvert fikk de opp luken og arbeidet med å redde ut dyrene startet, da viste det seg at 22 av 27 dyr kom greit fra velten.

– Bilen er tømt for dyr. Ny dyretransport har ankommet stedet, det har også nødslakter og veterinær. Det var til sammen 27 dyr i bilen, det gikk bra med 22 av dem. Fire lam døde i ulykken – ett ble slaktet av nødslakter på stedet, forteller operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Ellen Maria Brende, til Tidens Krav.

Ifølge tallene politiet har fått var det være 14 storfe (kyr) og 13 småfe (lam) inne i dyretransporten. De 22 dyrene som kom uskadd fra velten fraktes videre.

Dyretransporten har kjørt av veien på E39 i Valsøyfjord.

Dyretransporten har kjørt av veien på E39 i Valsøyfjord. Foto:

Ikke førerkortbeslag

Operasjonsleder Brende informerte tidlig om at sjåføren av dyretransporten var uskadd og at vedkommende kom seg ut av det veltede kjøretøyet på egen hånd.

– Sjåføren er uskadd og ble avhørt på stedet. Vår jurist vurderer – etter å ha snakket med patruljen vår – at det ikke er grunnlag for førerkortbeslag, sier Brende.

Sjåføren har gjengitt hendelsesforløpet som førte til utforkjøringen.

– Det var sørpete og sporete på stedet, dette førte til at han skled av veien, sier Brende.

Trafikken kan passere

Dyretransporten kjørte i nordgående retning på E39 da den havnet utpå veikanten og til slutt endte opp på siden utfor veien.

Det er rekvirert tungbilberger, men Brende presiserer at arbeidet med å fjerne dyretransporten vil være tidkrevende.

– Det vil bli trafikkdirigering i forbindelse med bilbergingen. Det er en prosess som kommer til å ta litt tid, sier Brende til Tidens Krav.

I en tweet skriver Trøndelag politidistrikt at arbeidet med å berge bilen er anslått til å starte klokken 14.30.


Artikkeltags