Gå til sidens hovedinnhold

– Lag kommunevåpen til nykommunen!

Artikkelen er over 3 år gammel

Heim kommune trenger kommunevåpen, og ber om innspill fra innbyggerne.

1. januar 2020 skal Heim kommune se dagens lys. Kommunesenteret blir på Kyrksæterøra, mens det er lovet at det skal bli lys i vinduene på rådhuset på Liabøen også. En ny kommune trenger uansett et kommunevåpen. Nå utlyses det derfor en konkurranse der du kan bidra med forslag.

– Når vi nå skal etablere Heim kommune, ønsker vi å utarbeide nytt kommunevåpen. Da er det viktig å finne et motiv som er lett gjenkjennelig og representerer den nye kommunen på en god måte. Vi trenger derfor gode ideer og innspill på hvordan det nye kommunevåpnene skal se ut, heter det i en melding fra nye Heim.

Regler for slikt

Det er en del regler du må forholde deg til når du skal utforme et kommunevåpen.

  • Våpenet skal ha to farger: sølv(hvitt) eller gull(gult), pluss rødt, blått, grønt eller svart.
  • Våpenet skal inneholde bare ett motiv, men samme motiv kan gjentas flere ganger.
  • Motivet må kunne beskrives entydig med heraldisk faguttrykk (utforming, farger, symboler).
  • Motivet skal framstilles i ren flattegning, uten bruk av perspektiver og skyggelegging.
  • Karakteristiske trekk ved motivet skal framheves.
  • Motivet skal være så enkelt at det er lett kjennelig også i liten størrelse eller på lang avstand.
  • Motivet skal fylle skjoldflaten godt.
  • Våpenet må ikke krenke rettighetene til andre våpeneiere.

– Vi ønsker at det nye symbolet for Heim kommune blir typisk for liv og virksomhet i det området som nå blir en ny kommune, eller at det minner om tradisjoner herfra knyttet til natur eller kultur. Vi ønsker derfor at så mange som mulig skal føle sterk tilhørighet, ikke bare til symbolet, men også til hele Heim kommune.

Slik går du fram

Slik deltar du:

Tegn et våpenskjold så stort som mulig innenfor et A4-ark. Fyll ut våpenskjoldet med et motiv som du mener symboliserer Heim kommune (motivet kan for eksempel være hentet fra historie, kultur eller natur). Forslaget trenger ikke være fint utformet eller heraldisk korrekt opptegnet. Det er ideen som er vesentlig og som vil bli vurdert. Foreslå farge på bunn og motiv. Skriv en kort tekst som begrunner valgt motiv og forteller hva motivet symboliserer. Ditt forslag vil bli unntatt offentlighet inntil vinner(e) av konkurransen blir offentliggjort.

– Send ditt forslag på kommunevåpen; Tegning + begrunnelse + navn, adresse, telefonnummer og e-post til Nye Heim kommune v/postmottak@hemne.kommune.no og merk forsendelsen Kommunevåpen. Elektronisk bidrag bør sendes som pdf. Eller du kan sende en eller flere tegninger med forklarende tekst i en konvolutt merket Kommunevåpen til Nye Heim v/Hemne kommune, Trondheimsveien 1, 7200 Kyrksæterøra. Det er satt av 10.000 kroner i premie, som kan fordeles på flere bidrag.

Frist

Etter at fristen er ute, vil den politisk valgte «kommunevåpengruppa» gjennomgå forslagene og plukke ut bidrag/ideer som kan bli brukt i videre utforming av nytt kommunevåpen. Det er kommunestyret som vedtar kommunevåpen for Heim kommune.

– Alle forslag må være Nye Heim kommune v/Hemne kommune i hende senest 31.10.2018. Offentliggjøring av nytt kommunevåpen og vinner(e) av konkurransen vil skje i egen seremoni, heter det i meldingen fra nye Heim.

Kommentarer til denne saken