800 turister på «Black Watch» besøker Kristiansund i dag

«Black Watch» la til kai i Kristiansund klokka 7.15 mandag morgen.

«Black Watch» la til kai i Kristiansund klokka 7.15 mandag morgen. Foto:

Noen av dem skal til og med ut på Grip.

DEL

Tidlig mandag morgen la cruiseskipet «Black Watch» til kai i Kristiansund. Det er andre gang i år at skipet legger til kai i Kristiansund

Skipet fra Fred. Olsen Cruises har plass til 800 passasjerer og blir liggende fram til klokka 18. Det skriver Kristiansund og Nordmøre havn på sin nettside.

«Black Watch» gikk fra Liverpool på fredag, og skal ha hovedsaklig britiske passasjerer om bord. Mandag kveld går turen videre mot Lofoten og Vesterålen.

Mens de ligger til kai i Kristiansund kan de være med på utflukter til både Atlanterhavsveien, Grip og på havne med Sundbåten.

- Det blir seks busser totalt som skal til Atlanterhavsveien, halvparten i kombinasjon med Kvernes stavkirke, mens den andre halvparten besøker Håholmen. En gruppe skal på byvandring, og en gruppe skal på guidet havnesightseeing med vandring i gamlebyen på Innlandet, skriver markedsansvarlig Erika Indergaard i Kristiansund & Nordmøre Havn på nettsidene.

I tillegg kjører Gripruta en tur til ære for cruiseturistene som kommer etter at sommersesongen er over.

Black Watch er 205 m lang og 28 613 bruttotonn. Det ble bygget i 1972, ombygget i 2009 og renovert i 2016. Skipet har i dag 423 lugarer og kapasitet til 804 gjester og et mannskap på 330 personer.

Artikkeltags