Haustlys åpnet i strålende vintervær

Det var bra med folk i Galleri Finstua i Surnadal kulturhus da medlemsutstillingen Haustlys åpnet lørdag.

Det var bra med folk i Galleri Finstua i Surnadal kulturhus da medlemsutstillingen Haustlys åpnet lørdag.

Artikkelen er over 4 år gammel

Kunstutstillinga Haustlys i regi Surnadal kunstforening ble åpnet lødag.

DEL

18 medlemmer av kunstforeninga deltar med tre bilder hver i utstillinga som ordfører Lilly Gunn Nyheim fikk æren av å åpne lørdag. Nyheim tok ordet etter at de to trollene fra Rindal, Tove x 2. De forvirret seg inn på Kulturhusets foaje på let etter årsmøtet i trekkspillklubben, og forlot stedet med uforrettet sak.

Nyheim derimot, var strålende fornøyd med at den lokale kunstforeningen byr på kunst av lokale aktører.

- Det er så flott med slike utstillinger, og vi publikum er heldige som får ta del i den samhandling vi her ser resultatet av, sier Nyheim.

Det var bra med folk på åpningen, og mange av utstillerne var til stede. En av dem var Ellbjørg Flatekval. Hun har deltatt på en lignende utstilling for mange år siden, da selveste Jon Arme Mogstad bestemte hvem som skulle slippe gjennom nåløyet. Flatekval har malt lenge, men deltar altså bare på sin andre utstilling.

- Det er nesten litt flaut å delta sammen med kunstnerne her, Jenny Klinge og mange andre flinke. Det er i alle fall spennende, men det er for sent å snu nå, ler Flatekval.

Hun elsker Surnadalsøra, og ett av motivene er naturligvis derfra. Bildet viser Øra i måneskinn en vinterkveld med mye snø.

- Jeg brukte lang tid på dette, de hersens vinduene er ikke enkle å få til, sier Flatekval.

Sammen med en del andre var hun på malerkurs i sommer, og seks av dem møtes hver tirsdag i Trudvang der de maler.

Haustlys er en salgsutstilling, og allerede før åpningen lørdag, var det kommet røde merker på noen av bildene - som altså betyr at de er solgt.

Artikkeltags