Redningsskøyte berges fra land på Sunnmøre

Bergingen av redningsskøyta Idar Ulstein er torsdag kveld godt i gang. To personer ble lettere skadd da redningsskøyta  kjørte på land i stor fart på Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre torsdag ettermiddag. Etter planen blir skøyta heist om bord i lekteren Mammutkrana fra Buksér og Berging i løpet av kvelden.

Bergingen av redningsskøyta Idar Ulstein er torsdag kveld godt i gang. To personer ble lettere skadd da redningsskøyta kjørte på land i stor fart på Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre torsdag ettermiddag. Etter planen blir skøyta heist om bord i lekteren Mammutkrana fra Buksér og Berging i løpet av kvelden. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er fortsatt uklart hvordan redningsskøyta Idar Ulstein havnet på land og knuste et naust på Grytastranda i Haram kommune på Sunnmøre torsdag ettermiddag.

DEL

– Et mannskap på tre var om bord. To av dem ble lettere skadd og har fått behandling på sykehus. Vår primære oppgave er å ta vare på dem, sier beredskapssjef Ronny Pedersen i Redningsselskapet til NTB.

Politiet ble varslet om at skøyta traff land i Kvernhusvika klokken 12.28. En nabo på stedet sier naustet som ble truffet, er helt knust. Hele båten ble liggende oppå en bergknaus.

Redningsskøyta var på vei tilbake fra et dykkeoppdrag da ulykken skjedde.

Hvordan redningsskøyta havnet på land, er fortsatt uklart torsdag kveld. I tillegg til undersøkelser fra politi og Havarikommisjonen, har Redningsselskapet engasjert eksterne undersøkelser.

– Bergingen av båten skal forgå gjennom natten før vi kan finne ut hva som har skjedd. Vi har tradisjon for å engasjere ekstern bistand, og det gjør vi også nå, sier Pedersen.

Det er lekteren Mammutkrana fra Buksér og Berging som har fått jobben med å heise opp Idar Ulstein.

Redningsskøyta ble døpt i Ulsteinvik i november 2015 og var da karakterisert som den raskeste redningsskøyta i landet med en toppfart på 38 knop. Den kostet 38 millioner kroner å bygge, og over halvparten av beløpet ble betalt av Ulstein Group, skriver Sunnmørsposten.

Ifølge Redningsselskapet har Idar Ulstein reddet tre liv og assistert 400 fartøy i løpet av sin fartstid.

Artikkeltags