Har sommerjobb som gledesspredere

SERVERTE: Grete Kristiansen Glåmen serverte sammen med Munaser Ali og Elisabeth Kristiansen Glåmen (skjult) muffins på dagsenteret ved sykehjemmet på Halsa mandag. Muffinsen falt i smak, både Anja Larsen og Trine Ktistiansen Glåmen (som arbeider ved senteret) og ikke minst hos beboerne Guri Liabøtrø, Tove Smehagen og Karen Johanne Liabø.

SERVERTE: Grete Kristiansen Glåmen serverte sammen med Munaser Ali og Elisabeth Kristiansen Glåmen (skjult) muffins på dagsenteret ved sykehjemmet på Halsa mandag. Muffinsen falt i smak, både Anja Larsen og Trine Ktistiansen Glåmen (som arbeider ved senteret) og ikke minst hos beboerne Guri Liabøtrø, Tove Smehagen og Karen Johanne Liabø.

Artikkelen er over 3 år gammel

Gjennom opplegget Sommerjobb for ungdom skal ungdommene spre glede rundt om i kommunen.

DEL

Mandag var første arbeidsdag for de tre første som har fått seg sommerjobb som gledesspredere i Halsa.

Tvillingsøstrene Grete og Elisabeth Kristiansen Glåmen og Munaser Ali er første gruppe ut. De skal jobbe i tre uker for kommunen, og ble valgt ut til å ha Halsa Frivilligsentral som arbeidsplass, noe som betyr at sentralen blir åpen hver ukedag i hele sommer.

Senere i sommer kommer tre nye ungdommer som overtar oppgaven som gledesspredere.

Første oppdrag med gledesspredning ble å besøke dagsenteret ved Liatun sykehjem. Der vartet ungdommen opp med muffins og kaffe, noe som ble satt stor pris på av beboerne.

– Vanligvis baker vi selv, men i dag kan vi glede oss over bare å nyte, sier Tove Smehagen.

Helt nytt

Sommerjobb for ungdom har kommunen hatt før, men det er første gang at noen har fått stillingen som gledesspredere.

– Vi så om dette på en nettside for en annen kommune, og tenkte at det passet oss bra siden det kom et innspill fra en ungdom som ønsket å arbeide med noe innenfor kultur og omsorg, sier Tove Karin Halse Lervik, daglig leder i Frivilligsentralen.

Ungdommene har mange oppgaver knyttet til selve sentralen, men skal i tillegg rundt om i kommunen for å spre glede i hverdagen, både på institusjoner, på sentralen og der man ellers treffer på folk.

– Vi skal ha ulike oppgaver i løpet av uka, både med muffins her på mandager, vaffelsteking på Frivilligsentralen tirsdag og på omsorgsboligene onsdag. Og vi skal ta beboere ut på sykkeltur og andre turer, snakke med dem og spre glede, sier Grete Kristiansen Glåmen.

Lørdag 8. juli skal ungdommene delta som arrangører på hageselskapet ved Villa Viungen (frivilligsentralen).

Livsglede

Kommunen kan trygt slå fast at man får mye for pengene; arbeidstrening for de unge og en gladere hverdag for de gamle.

– Og det passer bra med gledesspredere her nå, for vi er med i et opplegg kalt Livsglede i sykehjem. Vi skal sertifiseres på slutten av året. Opplegget er at vi skal flytte fokus fra det oppgaverelaterte til det personsentrerte. Vi har egentlig mye av det allerede, men det handler om å systematisere og formalisere det, sier Trine Kristiansen Glåmen.

Viktig erfaring

Til sammen skal over tjue ungdommer i alderen 15 til og med 18 år ha sommerjobb i tre uker (eller mer) i kommunen. Mange av dem har jobb i en av kommunens avdelinger, men det er også flere som har fått seg arbeid i en av de mange private bedriftene i kommunen.

– Det er veldig bra at så mange får prøve seg i arbeidslivet. Dette er en viktig erfaring. Jeg tror alle som søkte har fått seg jobb, sier næringskonsulent Ragnhild Godal Tunheim i kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken