Setter inn ekstra ferge på Halsafjorden

Det har vært lange køer og mye frustrasjon og sinne på begge sider av Halsafjorden den siste tiden.

DEL

Men nå tar Statens vegvesen og Fjord1 grep. Det er – ifølge en pressemelding sendt ut onsdag ettermiddag – inngått avtale om å sette inn en ekstra ferge på den tida av uka hvor det er mest trafikk.

Ferga – som går inn som det fjerde fartøyet i sambandet – har en kapasitet tilsvarende 35 personbiler.

Ekstraferga mellom Halsa og Kanestraum skal gå torsdager, fredager og søndager fra og med 19. september. Første avgang disse dagene for ekstraferga blir fra Halsa klokka 12.10. Siste avgang for ekstraferga er fra Kanestraum klokka 19.40.

Den fjerde ferga på fjorden mellom Halsa og Kanestraum vil gå fra kai omkring ti minutter før C-ferga.

– Denne løsningen vil vare fram til kaiarbeidet har kommet i en fase der større fartøy kommer inn i sambandet igjen. Dette antar vi vil skje i midten av oktober, sier seksjonsleder Victor Størdal i Statens vegvesen i pressemeldingen.

Fra midten av oktober er det planlagt en periode med normal kapasitet på Halsa-Kanestraum, men det kan bli rokeringer i hvilke ferjer som går på sambandet gjennom høsten.

– Kaiarbeidet har hatt oppstart som planlagt, og etter endt byggeperiode vil det være på plass store og moderne kaianlegg som er tilpasset miljøvennlige ferjer, sier Størdal.

Artikkeltags