Fergesamband var stengt – advarer om redusert kapasitet

Det fylles opp med kø på begge sider av Halsafjorden. Her fra Vegvesenets webkamera på Kanestraum.

Det fylles opp med kø på begge sider av Halsafjorden. Her fra Vegvesenets webkamera på Kanestraum. Foto:

Halsa–Kanestraum var helt stengt i nesten fire timer tirsdag. Onsdag skal det gå tre ferger på sambandet, men med noe redusert kapasitet.

DEL

Fergesambandet Halsa–Kanestraum på E39 var helt stengt tirsdag kveld. Årsaken var en kombinasjon av planlagt arbeid med kaia, samtidig som den ene ferga fikk tekniske problemer.

– Det er startet arbeid på kaia, og så har et av fartøyene tekniske problemer. Vi jobber med saken nå, sa operativ leder Bjørn Arild Sekkenes i Fjord1 til Tidens Krav klokken 17.40 tirsdag.

Klokken 21 kunne Fjord1 melde at det var normal drift i A-ruta igjen, men at noe forsinkelse må påregnes. Etter at fergesambandet har vært stengt i så lang tid har det hopet seg opp med kø på begge sider av Halsafjorden.

Også på onsdag må trafikanter være oppmerksomme på at det er noe redusert kapasitet i sambandet, selv om det er normal drift med tre fartøy.

Gikk til Kristiansund

Ferga som fikk problemer – «Romsdal» – ble liggende ved kai på Kanestraum. På grunn av arbeidet på Kanestraum er ikke den andre kaia tilgjengelig å legge til for de to andre fergene, slik at det ble full stopp i Nordmøres travleste fergesamband.

Fjord 1 anbefalte omkjøring via sambandet Kvanne–Rykkjem, mens det også gikk noen ferger fra Halsafjorden og inn til Seivika i Kristiansund.

Det var «Rauma» som var først ut til å gjøre det, da ferga i 18-tiden tirsdag la kursen mot Seivika. Ferga hadde da ligget utenfor kai ved Kanestraum i en god stund, uten å ha mulighet til å legge til.

I Seivika slapp ferga av folk og biler, før den returnerte til Halsafjorden.

Bilferga «Rauma» la kursen bort fra Halsafjorden tirsdag kveld.

Bilferga «Rauma» la kursen bort fra Halsafjorden tirsdag kveld. Foto:

Senere gikk også «Tingvoll» fra Halsa til Seivika for å få unna noe av trafikken.

Ombyggingsarbeidet på fergekaia på Kanestraum startet søndag 8. september, og det er tidligere varslet at dette kan få konsekvenser for trafikkavviklingen på sambandet (les mer om dette i sakene under).Artikkeltags