Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli best på standrydding

Artikkelen er over 2 år gammel

Det samles krefter for å rydde strender og fjorder for plast og annet søppel i Halsa.

Lag, organisasjoner, privatpersoner og næringsliv i Halsa tar mål av seg til å bli best på strandrydding på Nordmøre og i Sør-Trøndelag. Det er drifts- og næringsavdelingen i Halsa kommune som sammen med Halsa frivilligsentral og lokalt næringsliv organiserer ryddeaksjonen.

Ryddeperioden er 1. mai til 20. juni, men det er helt OK med rydding både før og etter disse datoene. Kommunen dekker transport og behandling av innsamlet avfall.

På Halsanaustan har Lerøy Midt sammen med Halsa IL og Halsa småbåtlag totalt ryddet minst 750 kilo søppel. Dette opplyser kommunen i en statusrapport.

Lerøy Midt og Aakvik rogn og stamfisk har sammen med Halsa sanitetsforening ryddet 19 sekker fra Hønsvika til Vikan og på Fjærviksannan.

Otnesbrygga veteranbåtklubb i Valsøyfjord har ryddet fra Otnesbrygga til Otneselva og har tatt opp rundt 150 kilo strandsøppel. Valsøyfjord sanitetsforening har sammen sammen med veteranbåtklubben til sammen samlet strandavfall i 60 sekker på Lervikområdet.

Valsøyfjord pensjonistforening har samlet 30 sekker. Valsøyfjord barnehage har også plukket mange sekker med strandavfall.

I Storvika på Taknes er det samlet en stor dynge med plast, bilhjul og annet rusk og rask fra fjæra.

Halsa bygdekvinnelag har samlet sammen mange aksjonsgrupper, og ryddet rundt hele Skålvikfjorden 9. mai. 

– Formannskapet har bevilget en god slump med midler slik at kommunen har ressurser for å rydde enda flere strender, opplyser Lars Wiik i drifts- og næringsavdelingen i kommunen i pressemeldingen.

Aksjonen fortsetter og både kommune og frivilligsentral håper at de kan bli best i Midt-Norge på strandrydding.

– Dette er en kjempedugnad for et renere strandmiljø, og dugnaden fortsetter, forteller Tove- Karin Halse Lervik i Halsa frivilligsentral.

Kommentarer til denne saken