Ung MOT-leder vil gjøre en forskjell

KURSET: Mandag til torsdag denne uken har Ingeborg Tunheim fra Halsa vært på MOT til å lede-samling på MOT-camp i Trondheim.

KURSET: Mandag til torsdag denne uken har Ingeborg Tunheim fra Halsa vært på MOT til å lede-samling på MOT-camp i Trondheim. Foto:

Ingeborg Tunheim fra Halsa har vært på MOT til å lede-samling på MOT-camp i Trondheim.

DEL

Der har hun fra mandag til torsdag denne uka blitt utdannet til å bli «Ung MOT-leder» for sin kommune, sammen med 12 andre ungdommer fra hele landet.

Ungdommene har på forhånd blitt håndplukket fra sin kommune fordi de er ekstra gode på å vise MOT og er gode rollemodeller for sine miljøer og lokalsamfunn.

Målet med MOT til å lede-samlingen er å forsterke dette, skriver MOT i en pressemelding.

MOT til å lede-samling gir de Unge MOT-lederne mer innsikt i livet, og i seg selv gjennom ulike oppgaver gjennom den fire dagers lange samlingen. De får bryne seg på utfordringer som går på lederskap, bevisstgjøring og samarbeid. Etter endt camp blir ungdommene bevisst sin rolle som kulturbyggere, og fortsetter å være rollemodeller på MOTs verdier – MOT til å leve, MOT til å bry seg og MOT til å si nei.

– Vi har hatt en helt fantastisk MOT til å lede-samling. Ungdommene har vært sprudlende, men også veldig reflekterte. Det har vært mye humor, godt samhold og vi har fått fantastiske tilbakemeldinger fra dem. Ungdommene viser MOT og er rollemodeller på å inkludere alle. De kommer til å gjøre en forskjell i sitt lokalsamfunn, sier leder for MOT-Camp, Rune Skanke.

MOT er en ungdoms- og samfunnsbygger som arbeider for å spre positive verdier. MOT utvikler robust ungdom, som inkluderer alle og styrker ungdoms MOT – til å leve, bry seg og si nei.

MOTs dokumenterte resultater er mindre hyppig mobbing, færre ungdom uten en eneste venn, mindre psykiske vansker og mindre hyppig rusmisbruk. MOT ble startet av norske toppidrettsutøvere i 1997. Initiativtakere var skøyteløperne Atle Vårvik og Johann Olav Koss.

Artikkeltags