Har bestemt seg for nytt kommunenavn

Ordførerne Odd Jarle Svannem (fra venstre), Ola Rognskog og John Lernes.

Ordførerne Odd Jarle Svannem (fra venstre), Ola Rognskog og John Lernes.

DEL

På mandag hadde fellesnemnda for Hemne, Halsa og deler av Snillfjord møte om hva den nye kommunen skal hete. Med 13 mot 2 stemmer ble det bestemt at kommunen kommer til å hete Heim, med forbehold om at kommunaldepartementet godkjenner navnet.

De tre kommunene blir én etter 1. januar 2020.

Det er avisa Sør-Trøndelag som melder dette.

Hemne-ordfører Odd Jarle Svanem er leder i fellesnemnda, og sier til avisen at det var en lang debatt om kommunenavnet, og ga tre grunner til at han stemte for Heim som nytt navn.

Les også: Bonus på 23 millioner til Halsa, Hemne & Snillfjord

- For det første har det med samarbeidsklimaet å gjøre. Så har vi en intensjonsavtale som sier at vi skal ha et nytt navn på den nye kommunen. En slik avtale ønsket jeg ikke å bidra til å bryte. For det tredje er Heim et navn som signaliserer at alle de tre kommunene går inn i en ny kommune, sier Svanem til Sør-Trøndelag.

Ifølge avisen eksisterte Heim kommune fram til den forrige store kommunereformen i 1964.

- Men det kjennes trist at Hemne forsvinner, det må jeg tilstå. Da er det greit å vite at flere både bedrifter og lag/organisasjoner fortsatt vil beholde Hemne som en del av navnet sitt, på samme måte som bedrifter og lag/organisasjoner i Halsa og Snillfjord vil beholde sine navn, sier Svanem.

Artikkeltags