Starter arbeidet for å sikre tjenestene i utkantene

BEVARE: Einar Vaaglnad og HalsaLista lover å kjempe for å bevare gode tjenester i Halsa når kommunen fra nyttår blir en del av Heim kommune.

BEVARE: Einar Vaaglnad og HalsaLista lover å kjempe for å bevare gode tjenester i Halsa når kommunen fra nyttår blir en del av Heim kommune.

Einar Vaagland får med seg Oddny Løwe og Irene Røe Vaagan fra HalsaLista inn i nye Heim kommunestyre der 11 av de 31 er fra det som i dag er Halsa kommune.

DEL

HalsaLista ble tredje største parti ved kommunevalget for nye Heim kommune. Med over 11 prosent av stemmene, får bygdelista tre av de 31 representantene.

– Det er vi godt fornøyd med. Vi var inne med fire, men mistet ett fordi vi på HalsaLista ga mange slengere til blant annet Sverre Vullum på Høyre-lista slik at han kom inn. Men da svekket vi litt våre egne stemmer på HalsaLista, forklarer Vaagland.

Han er spent på hvordan de neste fire årene blir.

– Det blir spennende. Politikk handler om å få gjennomslag, og da må man samarbeide, sier Vaagland.

– Det hevdes at du ikke er så god til det og at de andre partiene avviser at du kan bli varaordfører ...?

– Om det er slik at det er jeg som er problemet, så har vi mange dyktige på lista vår. HalsaLista er ikke mi, jeg har ingen personlige ambisjoner om å bli varaordfører, sier Vaagland.

Ingen kontakt ...

Ingen av de andre partiene har tatt kontakt med HalsaLista for mulig samarbeid.

– Vi har ikke hørt noe, og det er nok klart at Sp får støtten de trenger for å fortsette med Odd Jarle Svanem som ordfører, sier Vaagland.

Han er klar for plass i formannskapet.

– Det er viktig å være i formannskapet dersom man skal klare å henge med i lokalpolitikken. Vi har fått et mandat fra velgerne, nesten 70 prosent på Halsa stemte på oss. Det er et klart signal om at innbyggerne er redd for at tjenester skal forsvinne, de er bekymret for økonomien i Heim, sier Vaagland.

Grensejustering

Han lover at arbeidet med å få enten hele eller deler av dagens Halsa ut av Heim, starter så fort det blitt nytt år.

– Vi kan ikke gjøre noe før 1. januar når Heim ser dagens lys. Men vi vil at grensejustering må utredes av Fylkesmannen slik at vi får svar på hva som er best for Halsa, sier Vaagland.

– Er målet å gjenskape Halsa kommune?

– Det er visst ikke mulig, er det sagt. Målet er best mulig tjenester for innbyggerne i Halsa og de andre ytterkantene i Heim. Vi ser allerede at tjenester er under press, der samarbeidsavtaler om både kulturskole og helsetilbud er sagt opp, sier Vaagland.

– Blir det slik at dagens Halsa eller del av Halsa skal inn i en annen kommune da ...?

– Ja, det må i tilfelle bli det, for eksempel Surnadal, Tingvoll eller Kristiansund, sier Vaagland.

11 av 31

Etter fintelling av stemmer, kumuleringer og slengere, ble den endelige listen for Heim kommunestyre klar onsdag. Av de 31 representantene, er 11 fra Halsa.

Sammensetningen ser slik ut (representanter fra Halsa kommune uthevet)

Senterpartiet:

Odd Jarle Svanem

Marte Halvorsen

Steinar Berdal

Ola Rognskog

Solvår Marit Skogen Sæterbø

Merete Klevset

Jørn Ola Engdal

Siri Johanne Anshus Selnes

Ole Steinar Opsal

Øyvind Engvik

Fremskrittspartiet:

Bjarne Sæther

Kristelig Folkeparti:

Knut Johan Singstad

Heimlista:

Kjell Øyasæter

Helen Helland

Thomas Folgerø

Arbeiderpartiet:

Marit Liabø Sandvik

Tove Karin Halse Lervik

Bernt Olaf Aune

Inge Heimsbakk

Roar Sørensen

Marte Lund

Randi Synnøve Eli

Unni Dahl

Jorulf Magne Gumdal

Rune Bakken

Halsalista:

Einar Vaagland

Irene Røe Vaagan

Oddny Guldstein-Aarset Løwe

Høyre:

Tora Vaagan Hofset

Even Hendseth

Sverre Vullum

Hendseth blir yngste representant i Heim kommunestyre:

– Ydmyk og svært takknemlig over å ha blitt valgt inn i det første kommunestyret i Heim kommune. Jeg lover å være en stemme for hele Heim, og vil hele tiden gjøre mitt ytterste for at Heim skal være en god kommune å leve, bo og arbeide i. Som yngste representant i kommunestyret vil jeg også ha et særlig fokus på de unges interesser i den nye kommunen. Tusen takk til alle som ga meg en personstemme eller slenger. Nå starter jobbe for å bevise at det ikke var bortkastet, skriver Hendseth på Facebook.

Artikkeltags