Slik blir kommunevåpenet til nykommunen

VELGES: Slik ser forslaget til kommunevåpen for nye Heim kommune ut.

VELGES: Slik ser forslaget til kommunevåpen for nye Heim kommune ut.

Hvit figur på blå bunn som kan symbolisere flere ting i den nye kommunen, ligger an til å bli kommunevåpenet for Heim.

DEL

Torsdag skal fellesnemnda for Heim kommune avgjøre hva som skal bli kommunevåpenet til Heim, som etableres 1. januar 2020. Et ornament med blå bakgrunn og hvite figurer ligger an til å bli valgt.

Figuren som er brukt kan assosieres med flere ting: båt/skip, frø/en spire, en bit av en kongle, en fisk, en fjordarm, et kirkespir. Våpenet kan derfor representere alt fra sjøliv, båtproduksjon, fiskestim, fiske, jordbrukstradisjoner, planteliv, jordbruk og skogbruk.

Figuren er brukt gjentatte ganger og satt sammen som et ornament, slik at man får et symbol med flere betydninger. Figuren står ifølge saksutredningen godt alene eller som en del sammensatt til et mønster.

Det er ifølge saksutredningen et kommunevåpen som visualiserer samspill, samarbeid og helhet, noe en kommune er avhengig av for å bli en god kommune.

Den blå bakgrunnen assosieres med luft, hav og vann, noe nye Heim kommune vil få mye av.

Det foreslåtte kommunevåpenet var ett av mange som kom inn da Heim kommune utlyste en konkurranse til å komme med det beste forslaget. Det kom inn 45 innsendinger, der mange hadde flere forslag. Dermed ble det til sammen 150 ulike kommunevåpen å velge i.

Artikkeltags