Delte ut havbruksfond til grendehusene

FLERTALL: Kristian Megård fikk med seg flertallet i kommunestyret i Halsa på å gi 100.000 kroner i tilskudd til kommunens sju grendehus.

FLERTALL: Kristian Megård fikk med seg flertallet i kommunestyret i Halsa på å gi 100.000 kroner i tilskudd til kommunens sju grendehus.

Artikkelen er over 1 år gammel

Sju grendehus får 100.000 kroner hver.

DEL

Kommunestyret i Halsa fordelte torsdag tilsammen 700.000 kroner som kommunen har på bok etter å ha mottatt brutto nesten 17 millioner kroner fra det såkalte havbruksfondet i fjor. 1,64 millioner kroner er brukt til å styrke næringsfondet, mens det meste vil bidra til å styrke regnskapet for 2018.

Politikerne har i tillegg bedt om å få en sak der noe av pengene fra havbruksfondet kan brukes til allmennyttige formål. I formannskapet tidligere i vinter sa et flertall at det skulle opprettes en engangspott på 750.000 kroner som lag, foreninger og andre kunne søke på, men da med 50.000 kroner som maksimalt tilskuddsbeløp.

Da kommunestyret behandlet saken torsdag, fremmet Kristian Megård (uavhengig representant) forslag om at pengene i stedet burde gå til kommunens sju grende- og forsamlingshus.

– Det vil bety mye for grendehusene, og vil skape mye positivt engasjement rundt om i hele kommunen, sier Megård.

Jørn Ola Engdal (Sp) mente at 100.000 kroner var i meste laget, og fremmet på vegne av Sp-gruppen forslag om å gi 50.000 kroner. Under avstemningen fikk forslaget fra Megård flertall.

Dermed blir det 100.000 kroner hver til følgende grendehus i Halsa: Lauvtun, Fredheim, Sæter, Saltrø, Løvik, Lerviklandet samt Berglund forsamlingshus.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken