Brannårsak ble aldri funnet

Den ene bygningen av Halsa herregård brant ned til grunne 9. juli i fjor. Brannårsaken ble aldri funnet.

Den ene bygningen av Halsa herregård brant ned til grunne 9. juli i fjor. Brannårsaken ble aldri funnet.

Artikkelen er over 3 år gammel

Årsaken til brannen på Husmorskolen i Halsa i juli i fjor ble aldri funnet.

DEL

Saken er dermed henlagt, bekrefter politiet til www.tk.no

- Teknikerne og etterforskningen klarte ikke å konkludere om noen endelig brannårsak, sier jurist Elisabeth Fiksdal ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Teknikere fra det lokale politiet samt en brannhund fra Kripos deltok i etterforskningen etter at Halsa herregård, bedre kjent som husmorskolen, brant ned til grunnen 9. juli i fjor. Saken ble grundig etterforsket, men ble besluttet henlagt i juni i år.

Den store, hvite trebygningen var et monument i landskapet ikke langt fra fergekaia på Halsanaustan. Huset ble bygd rundt 1940, og har vært både husmorskole, videregående skole, herregård, asylmottak og selskapslokale.

For en ferierende ordfører Ola Rognskog var branndagen en dag med mange følelser. Da meldingen om brannen kom, dro han ut for å se om kommunen måtte bidra.

– Jeg dro for å se om vi måtte bistå med evakuering av naboer. Det slapp vi, heldigvis. Det var vindstille, så der var vi heldige. Det var vemodig å se hvordan flammene tok tak i bygget. Det er en trist dag for mange i Halsa nå. Bygget, og den drifta som har vært der, har betydd mye for mange. Den har vært en viktig brikke i bosettingen her i Halsa, sa Rognskog til Tidens Krav.

Artikkeltags