- Jeg så noe grått. Det ble bare mørkere og mørkere og lengre og lengre, sier Kristiansen.

- Jeg tenkte på «Haisommer» da vi dro beistet over ripa, sier Kristiansen.

- Filmene med Roy Scheider og Richard Dreyfuss i hovedrollene passerte nærmest i revy da haien lå og glefset i dørken, ler han.

Fullt så dramatisk som i Steven Speilbergs klassiske film fra 1975 var det nok ikke ved Remmen utenfor Veiholmen. Likefullt fikk Kristiansen og skipper Turid Kvammen på sjarken «Mia», et lettere sjokk da de fikk den sjeldne fisken i breiflabbgarna.

Fant haien på nett

- Det var ikke akkurat noen skrekkopplevelse, men vi fikk store øyne da vi så hva som kom gjennom rullen. Å få en slik skapning er jo ikke akkurat dagligdags. Vi har fått både sel og kobbe tidligere, men dette var unikt, sier Kristiansen.

- Vi var usikker på hvilken fisk det kunne være. Vi fikk tips om at det kunne være ei håkjerring, men etter intensiv leting på internett kom vi fram til at det måtte være en kamtannhai. Både tanngarden og antall finner stemmer, forklarer Kristiansen.

"Badenymfen" Marte Kvammen, som er datter til haifiskeren Anton, sier spøkefullt at nå er det definitivt slutt på badinga for hennes del. For denne haien var skummel! Skriver Nordvestnytt.

Kamtannhai i nord

5. januar i år fikk fisker Ove Unneland en 35,5 kilo tung kamtannhai i Sognefjorden, skrev Dagbladet.