NRK med lokal sakte-tv

Gutta på tur: Roar Halten (til venstre) og Ole Tønder håper på litt bedre vær 2. juni enn da dette bildet ble tatt.

Gutta på tur: Roar Halten (til venstre) og Ole Tønder håper på litt bedre vær 2. juni enn da dette bildet ble tatt.

Artikkelen er over 2 år gammel

Et mindre NRK-team skal lage sakte-tv av Grip-tur.

DEL

Fredag 2. juni klokka 10.30 går Grip-produksjonen live på NRKs nettsider. Teamet skal bli med skyssbåten Hagbart Waage til Grip. Skipper på Hagbart Waage, guide og Grip-entusiast Ole Tønder er selvsagt med på turen.

Sendingen starter på kaia i Kristiansund. Utfarten tar om lag en time. Så fortsetter sendingen fra den lille øygruppa som har eget kraftverk og stavkirke.

Bak produksjonen står ifølge NRK-journalist Roar Halten et nærmest overraskende lite team.

– Grunnen til at produksjonen ikke er så veldig stor er på grunn av teknologiske framskritt. Vi kunne nesten klart oss med to-tre mobiltelefoner, men nå skal vi jo gjøre litt mer enn det. Vi monterer nok et kamera fast på taket eller den gule masta, så skal vi ha et kamera som vi går rundt og gjør intervjuer med.

Kanskje på tv

Bildene fra sendingen skal sendes til Ålesund hvor bildemiksingen vil foregå direkte.

– Vi lobber litt for at vi skal få det på riksdekkende tv, sier Halten, men understreker at det primært er snakk om en produksjon for nettet.

– Det som kanskje er mer realistisk er at vi kutter ned hele produksjonen til en halvtimes tv-sending i ettertid.

Sett bort ifra en produksjon i fjor hvor distriktsredaktøren syklet den nasjonale sykkelveien, har ikke noe tilsvarende blitt gjort på nordmørsk jord.

Stolte gripværinger

Noe av målet er ifølge Halten er å fylle sendingen med folk og historier, og i tillegg ta i bruk et rikholdig NRK-arkiv.

– Vi har jo mye materiale å dette tilbake på. Vi gjorde nylig noen kjappe søk og fant ut at et helt Norge Rundt-program ble laget fra Grip på 80-tallet. Så er det jo nesten et innslag i tiåret fra Grip, så vi har mye historikk å ta tak i.

– Det er jo et veldig spesielt samfunn. Alle fiskevær har jo sin story, og av alle kristiansundere tror jeg nok det er de med tilknytning til Grip som har sterkest identitet. Det å være gripværing er de ganske stolt av.

– Hva ønsker dere å formidle med denne sendinga?

Vi ønsker å bli kjent med gripværingen først og fremst. Og så ønsker vi å vise fram hvor fint det er her på Nordmøre. Vi i NRK som gjør dette er jo nordmøringer, og vi har kanskje nå for tiden behovet for å samles om noe som bare er udelt positivt.

– Og så er jo Hagbart Waage ei perle, så bare det å få lov til å være om bord i den blir veldig spesielt, sier Halten.

Artikkeltags