Glutra erstattes onsdag morgen

Brannvesenet gikk straks om bord i Glutra da den kom til fergetillegget på Seivika. Foto: Svein Junge.

Brannvesenet gikk straks om bord i Glutra da den kom til fergetillegget på Seivika. Foto: Svein Junge.

Artikkelen er over 10 år gammel

Det blir ingen flere avganger på fergesambandet Seivika-Tømmervåg tirsdag. Det jobbes nå med å få bilferga Tingvoll klar til å trafikkere fra onsdag morgen.

DEL

Det opplyser Anker Grøvdal, administrerende direktør i Fjord 1 MRF. Han kan ikke tirsdag kveld svare eksakt når første tur går, men det jobbes for å oppbemanne Tingvoll så tidlig som mulig. Årsaken til skiftet er brannen som oppsto i Glutra tirsdag kveld.

22 passasjerer og seks mannskap ble evakuert etter brann om bord i bilferga Glutra. Tre brannbiler, politi og ambulanse samt redningsskøyte ble sendt til Seivika da politiet like etter klokka 21 fikk melding om at det hadde oppstått brann i maskinrommet på gassferga Glutra.

Operasjonssjef ved politiet, Harald Rønning, opplyste like etter klokka 21.30 kan slås fast at brannen er slukket og at faren for gasslekkasjer eller brann er over.

- 22 passasjerer, et mannskap på seks, og til sammen 13 kjøretøy ble evakuert straks Glutra kom til fergetillegget på Seivika. Brannen, trolig i en motor, hadde startet da ferga var ti minutter fra Seivika, og den gikk for egen maskin tilbake inn til Seivika.

Det aktuelle maskinrommet ble umiddelbart nedstengt og brannen ble raskt slukket med skipets utstyr. Ferja gikk deretter for egen maskin til Seivika, der alle passasjerer (22) og kjøretøyer (13) ble tatt i land.

Både politi og brannvesen har vært om bord og sjekket ut situasjonen.

Fartøyet gikk senere i kveld for egen maskin til verksted i Kristiansund. Sjøfartsdirektoratet vil inspisere fartøyet i løpet av onsdag formiddag, opplyser Fjord 1 MRF.

Rønning sier de regner med at det har vært en liten brann i maskinrommet, men at skipets utstyyr selv hadde slukket den.

- Ingen ble skadet, og alt foregikk rolig, sier Rønning.

Artikkeltags