Gjorde funn i fluktruten

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det ble torsdag gjort funn på Etterstad i den antatte fluktruten til mannen som er siktet for drap på en mann fra Todalen. Se video.

DEL

– Det er gjort funn som politiet mener kan knyttes direkte til saken, men vi ønsker ikke å kommentere nærmere hva som konkret er funnet. Dette av hensyn til den pågående etterforskningen og gjenstående vitneavhør, sier politiadvokat Tina Helleland i Oslo politidistrikt.

Et mannskap på 20-25 fra Sivilforsvaret og politiet søkte fra 9-tiden gjennom området mellom blokka og Alnaelva.

Les også: Siktelsen etter Etterstad-drapet kan bli utvidet

Krimteknikere og hund

I 11-tiden ankom kriminalteknikere og en politihund stedet, og etter en times tid kom de tilbake med en stor pappeske fra skråningen der det ble søkt. Ikke lenge etter ble søket avsluttet.

En 47 år gammel italiener har erkjent straffskyld for drapet på den 40 år gamle mannen fra Todalen som døde av skadene han fikk i angrepet. Han nekter imidlertid straffskyld for drapsforsøket på den 35 år gamle mannen som overlevde, men fikk alvorlige skader. Den siktede har tidligere hatt et forhold til 35-åringen.

Mannen ble i helgen siktet for forsettlig drap og drapsforsøk, men onsdag ble siktelsen utvidet til å gjelde overlagt drap. Det innebærer at politiet mener at han planla drapet.

Ser etter drapsvåpenet

47-åringen som er siktet og varetektsfengslet i fire uker for drapet og drapsforsøket, skal ha angrepet de to mennene med et stikkvåpen i oppgangen utenfor leiligheten deres. Våpenet er ikke bekreftet funnet.

I morgentimene torsdag ble kratt i skråningen på den andre siden av gangstien bak blokka der drapet fant sted, fjernet med motorsag. Politiet ser etter gjenstander som kan knyttes til saken, deriblant drapsvåpenet.

– Vi foretar et søk etter mulige gjenstander som kan ha blitt lagt igjen eller kastet i en mulig fluktrute. Vi går ut bredt og har ingen forventninger, men håper å finne gjenstander som enten kan ha blitt brukt i handlingen eller som vedkommende kan ha hatt med seg, sa innsatsleder Torgeir Brenden i Oslo politidistrikt til NTB torsdag morgen.

Sannsynlig fluktrute

Mannskapet gikk manngard i det tette og høye krattet ned mot elva.

Den drapssiktede italieneren skal ha vært iført en langhåret, lys parykk og kvinneklær, blant annet en leopardmønstret jakke, under angrepet.

Parykken og klærne ble funnet i terrenget ned mot Alnaelva. Søket foregikk primært på land og ikke i selve elva.

I løpet av uken er det blitt lagt stadig flere blomster og satt opp tente lys utenfor oppgangen der angrepet fant sted. (©NTB)

Artikkeltags