Gå til sidens hovedinnhold

Gjøco årets bedrift i fylket

Artikkelen er over 10 år gammel

Fylkesprisen for årets bedrift for 2010 blir tildelt Gjøco i Torvikbukt. Det vedtok nærings- og miljøutvalget tirsdag. Prisen blir delt ut på fylkestinget i april.

I grunngivelsen for tildelingen heter det blant annet Gjøco oppfyller kriteriene som er satt for fylkesprisen på en god måte. Gjøco er en viktig arbeidsplass og hjørnesteinsbedrift i Gjemnes kommune.

Som den eneste i sitt slag i Møre og Romsdal, har bedriften utviklet seg til å bli den nest største malingsprodusenten i Norge. Utvikling av nye, miljøvennlige produkter og aktiv markedsføring bidrar til at Gjøco er med på å skape bredde i industrimiljøet i fylket.

Med en tydelig miljøprofil og kvalitetsprodukt tar Gjøco en stadig større del av det norske markedet. Med eksport til Sverige og Danmark, er de med på å styrke Møre og Romsdal som eksportfylke.

– Det kom inn forslag på 14 bedrifter, og flere av disse var sterke kandidater,, seier leder Asbjørn Rutgerson i nærings- og miljøutvalget.

Han mener at Gjøco er en verdig mottaker av utmerkingen.

– Gjøco er en spennende bedrift som har hatt god utvikling de siste årene. Med lokalisering i Torvikbukt, har familien Gjøen gjennom sin offensive satsing, vist at det mulig å bygge opp en vekstbedrift i distriktet, sier Rutgerson.