Teknologibedrift fra Nordmøre nominert til innovasjonspris

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

NoFence – gründerbedriften som har utviklet virtuell gjerder for effektiv bruk av beitedyr, er nominert til Norsk Landbrukssamvirkes Innovasjonsprisen 2018.

Det melder Norsk Landbrukssamvirke i ei pressemelding.

NoFence har utviklet teknologien bak virtuelle gjerder. Teknologien har et stort marked, ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Globalt finnes det millionvis av beitedyr som kan brukes som effektive områderyddere ved hjelp av denne teknologien. Både i Norge og internasjonalt finnes det store beiteressurser som per i dag ikke utnyttes til å produsere mat. FN har anslått at 20–40 prosent av verdens arealer er dekket av beitemark og gressområder! I en framtid hvor vi trenger smartere måter å produsere maten vår på, og forbruker er stadig mer opptatt av dyrevelferd (som kan sikres ved frittgående dyr) er teknologi som NoFence en essensiell bidragsyter.

– Jeg har alltid vært opptatt av bærekraftig matproduksjon, og mener det er behov for teknologi som kan bidra til å utnytte større beitearealer. Og slik kom NoFence til verden, sa gründer Oscar Hovde Berntsen på innovasjonsseminaret hvor NoFence ble lansert som nominert.NoFence jobber også med å utvide bruken av teknologien. Det utføres for tida forsøk med både storfe og geit av forskere på NMBU. Gründer Oscar Hovde Berntsen forteller at resultatene så langt har vært veldig positive.

Dette er fjerde år på rad Norsk Landbrukssamvirke skal dele ut Innovasjonsprisen til en person eller foretak som tør å satse på innovasjon innen bioøkonomien.

Det er totalt tre bedrifter som er nominert. De to andre er Soil Stream International for å ha utviklet en nyskapende maskin som bruker vanndamp som alternativ til kjemikalier for å rense jordbruksjord for sopp, ugress og nematoder. Grisebonde Olav Røysland fra Jæren for sin satsing på nye løsninger for bedre ressursutnyttelse og klimasmart matproduksjon.

Tidligere vinnere er Mære landbruksskole, Sperm Vital og landbruksroboten Asterix.

Vinneren av prisen avsløres på Mat og Landbruk-konferansen 16. januar 2018.

Juryen består av Ola Hedstein, Inger Solberg, Liv Monica Stubholt og Ylva Lindberg.

Artikkeltags