Gå til sidens hovedinnhold

Fylkesmannen innstiller på at indre Gjemnes kan bli en del av Molde

Artikkelen er over 3 år gammel

Saken oppdateres fortløpende.

Fredag ettermiddag presenterte fylkesmann Lodve Solholm sin innstilling til grensejusteringssøknaden på indre Gjemnes. Det er kommunal- og moderniseringsdepartementet som fatter endelig vedtak i saken.

Fylkesmannen innstiller på at indre Gjemnes får bli en del av nye Molde kommune

- Arbeidet med grensejusteringer har vært mye vanskeligere enn kommunereformen. Vi har prøvd å gjøre en så grundig vurdering som mulig, sa Lodve Solholm på pressekonferansen.

 

I pressekonferansen sa fylkesmannen at de har lagt vekt på innbyggerhøringen, som ga flertall for å bli en del av Molde.

- Dette har vært en svært vanskelig sak, med mye offentlig debatt og motstridende synspunkt, sa Solholm.

- Indre Gjemnes hører til samme bo- og arbeidsmarked som Molde, og vil legge opp til helskapelig utvikling av indre Gjemnes, sa han.

Dersom Gjemnes kommune i nær framtid gjør vedtak om å ta opp forhandlinger med nabokommunene om sammenslåing bør grensejusteringssøknaden legges på vent, mente fylkesmannen.

Han viste til at kommunestyret i Gjemnes vedtok at grensejusteringssøknaden burde avvises, men sa at fylkesmannen valgte å vektlegge de andre argumentene.

Fylkesmannen sender nå sin innstilling til kommunal- og moderniseringsdepartementet, som etter all sannsynlighet vil fatte sitt vedtak før sommeren.

Les også

Tapte i kommunestyret, men drømmen om Molde lever fortsatt

 

Kommentarer til denne saken