Konfiskerte ulovlig garn

Lars Christian Eriksen og Karl Erik Eriksson med det ulovlige garnet.

Lars Christian Eriksen og Karl Erik Eriksson med det ulovlige garnet. Foto:

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Etter tips fra oppvakte hyttefolk rykket oppsynsmennene Lars Christian Eriksen og Helge Dahlen i helga ut til Osmarka i Gjemnes.

Tipset gikk på at det sto ulovlig garn i Fosterlågen.

Vel framme kunne de lokale oppsynsmennene konstatere at her var det satt ut et 100 meter langt flytegarn. Garnet hadde tydelig stått i mange dager da flere av fiskene var råtne.

Saken vil bli anmeldt, og Dahlen ramser opp flere punkter som anmeldelsen vil gå på.

– Flytegarn i seg selv er ulovlige. Lengden på garnlenken er langt over tillatt lengde. Maskevidden på garnet var helt opp i 40 mm, tillatt maskevidde i Fosterlågen er 26 mm. Garn skal røktes daglig, men dette var tydelig stått i mange dager uten å røktes. og garnet var umerket. Reglene sier at alle garn som settes skal være merket med navn, adresse og telefonnummer.

Garnet hadde tydlig stått en stund i vannet, for dette er mengde råtten fisk som oppsynsmennene plukket ut av det.

Garnet hadde tydlig stått en stund i vannet, for dette er mengde råtten fisk som oppsynsmennene plukket ut av det. Foto:

Det var en laks i garnet, og denne var fortsatt i live. Oppsynsmennene skar fisken løs og brukte noen minutter på å holde den stabilt i vannet i håp om at den skal klare seg til gyting. 

– Laksen kviknet til etter hvert og svømte av gårde, men jeg er i tvil om at den vil klare seg til gyting. Dette var en holaks i 3–4 kilosklassen og slike individer er utrolig viktige på gytegrunnene, sier Dahlen.

Helge Dahlen med laksen som ble satt ut igjen etter at det ulovlige garnet var renset.

Helge Dahlen med laksen som ble satt ut igjen etter at det ulovlige garnet var renset. Foto:

Fosterlågen 

Artikkeltags