Konfiskerte ulovlig garn

Lars Christian Eriksen og Karl Erik Eriksson med det ulovlige garnet.

Lars Christian Eriksen og Karl Erik Eriksson med det ulovlige garnet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Etter tips fra oppvakte hyttefolk rykket oppsynsmennene Lars Christian Eriksen og Helge Dahlen i helga ut til Osmarka i Gjemnes.

Tipset gikk på at det sto ulovlig garn i Fosterlågen.

Vel framme kunne de lokale oppsynsmennene konstatere at her var det satt ut et 100 meter langt flytegarn. Garnet hadde tydelig stått i mange dager da flere av fiskene var råtne.

Saken vil bli anmeldt, og Dahlen ramser opp flere punkter som anmeldelsen vil gå på.

– Flytegarn i seg selv er ulovlige. Lengden på garnlenken er langt over tillatt lengde. Maskevidden på garnet var helt opp i 40 mm, tillatt maskevidde i Fosterlågen er 26 mm. Garn skal røktes daglig, men dette var tydelig stått i mange dager uten å røktes. og garnet var umerket. Reglene sier at alle garn som settes skal være merket med navn, adresse og telefonnummer.

Det var en laks i garnet, og denne var fortsatt i live. Oppsynsmennene skar fisken løs og brukte noen minutter på å holde den stabilt i vannet i håp om at den skal klare seg til gyting. 

– Laksen kviknet til etter hvert og svømte av gårde, men jeg er i tvil om at den vil klare seg til gyting. Dette var en holaks i 3–4 kilosklassen og slike individer er utrolig viktige på gytegrunnene, sier Dahlen.

Fosterlågen 

Artikkeltags