Gå til sidens hovedinnhold

Gassfunn i Norskehavet

Artikkelen er over 13 år gammel

StatoilHydro har funnet våtgass i undersøkelsesbrønn 6407/6-6 i Norskehavet.

– Brønnen er ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Foreløpige beregninger viser at funnet består av 2 til 3 milliarder standard kubikkmeter utvinnbar gass. Det planlegges å knytte gassfunnet opp mot infrastrukturen i området (Åsgard), skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Målet for brønnen var å undersøke potensialet for gass i sandsteiner av midtre jura alder i et prospekt kalt Gamma. Prospektet ligger cirka åtte kilometer sørøst for Mikkelfeltet.

Utvinningstillatelse 312 ble gitt i TFO (tildeling i forhåndsdefinerte områder) i 2003. Undersøkelsesbrønn 6407/6-6 ble boret til et totalt dyp på 2.508 meter under havoverflaten og avsluttet i bergarter av tidlig jura alder. Havdypet var 226 meter.

Brønnen skal plugges permanent før boreinnretningen Ocean Vanguard forlater lokasjonen for å bore en produksjonsbrønn på Alvefeltet i Norskehavet.

Tidligere denne uka meldte Oljedriektoratet om at Eni også hadde gjort et gassfunn i Norskehavet. Dette funnet lå vest for Norne i den nordre delen av Norskehavet.

StatoilHydro skal også knytte feltet Yttergryta inn mot Åsgard