Arrangørene var veldig spente på forhånd, men kunne puste lettet og glad ut da folk strømmet til Vårsøgteltet på Skei torsdag kveld. Den første Gapskrattkvelden i regi Vårsøghelga kan nemlig ikke beskrives som noe annet enn en formidabel suksess.

103 desibel

Det var i utgangspunktet tenkt som en grendakamp mellom de ulike teaterlagene i kommunen. Bare to påmeldte la sin begrensning på selve konkurransefølelsen, men det gjorde absolutt ingen ting. Desibelmåleren som ble brukt for å kåre en vinner, fikk uansett kjørt seg, opptil flere ganger med utslag på over 100 desibel.

Aller høyest - 103 - var det de to unge damene Ann Kathrin Moen og Jorund Talgø fra Øvre Surnadal teaterlag. De spilte rollene som to eldre kokkedamer på TV og publikum lo så tårene rant.

Suveren

Johnse Sættem og Grethe Husby Settemsdal fra Bøfjorden teaterlag er veteraner i dette gamet, og var fornøyelige som vanlig. Kjell Gunnar Polden holdt ord, og leverte på klassevis med dikt og historier som opplagt hadde 18-årsgrense...

Til å lede kvelden, var Gøran Bolme innleid. Han er samtidig aktivt med i teaterlaget i øverbøgda. Og for ett talent! Vi har sett Bolme før, og vet litt om det han kan. Men torsdag kveld overgikk han nesten seg selv i den ene utrolige rollen etter den andre. Ingen av de andre aktørene bør bli fornærmet når vi skriver at Bolme var i en klasse for seg.