Gå til sidens hovedinnhold

Fyllekjørte sundbåten

Artikkelen er over 12 år gammel

Mannen drakk alkohol mens han stod til rors på sundbåten.

Skipsføreren hadde så høy promille at dommeren i Nordmøre tingrett mente aktor hadde vært for snill i sitt forslag til straff.

Det var i midten av februar i år at mannen ble pågrepet av politiet, etter at det kom reaksjoner på hans oppførsel fra publikum.

Det ble tatt utåndingsprøve av skipsføreren 45 minutter etter pågripelsen, noe som viste en alkoholkonsentrasjon på 0,78 milligram per liter luft, det utgjør omtrent det dobbelte i promille.

Drakk på vakt

Mannen erkjente i retten at han hadde drukket mye både før vakta og en del mens han var på jobb. Sundbåtvesenets interne regler sier at ansatte ikke skal nyte alkohol minimum åtte timer før vakten starter.

Aktor foreslo 30 dager fengsel som straff. Dommerfullmektig Runar Wiik syntes det var noe lavt, men tok hensyn til mannens uforbeholdne tilståelse i tingretten, og dømte mannen under tvil til 30 dagers fengsel.

- Stort skadepotensial

Retten fastslo at det hadde stort skadepotensial å kjøre passasjerbåt med såpass høy promille.

Sundbåten er en passasjerrute mellom de fire bydelene Gomalandet, Kirkelandet, Nordlandet og Innlandet i Kristiansund.

Til NRK sier daglig leder i sunbåtvesenet Susanne Kirk Lossius:

- Det er uheldig at dette rammet oss. Vi har nulltoleranse for alkohol både før vakt og mens en er på vakt, sier Kirk Lossius. Vi håper folk forstår at sånn kan skje og at de vurderer oss ut fra det tilbudet vi gir daglig. Vi har møtt mye forståelse fra folk og det er ingen grunn til å være skeptisk til å reise med Sundbåten på grunn av dette.