Fylkesordføreren får redusert godtgjørelsen med 106.000 kroner, etter forslag fra politikerne

 Fylkesordfører Jon Aasen beholder sin lønn til han går av i oktober. Hans arvtaker derimot vil få mindre i lønn.

Fylkesordfører Jon Aasen beholder sin lønn til han går av i oktober. Hans arvtaker derimot vil få mindre i lønn. Foto:

– 930.000 kroner er ei anstendig lønn for de fremste fylkespolitikerne.

DEL

Det to dager lange møtet i fylkesutvalget er nå over. Politikerne har blant annet behandlet revidert økonomiplan 2019 -2022, AutoPASS-regulativ på fylkesvegferger, og sak om politisk organisering fra valgperioden 2019 - 2023.

Godtgjørelse for fylkespolitikerne har også vært på agendaen.

Romsdals Budstikke skriver at fylkespolitikerne selv endrer godtgjørelsen, og melder at «fylkesordføreren får redusert godtgjørelsen med 106.000 kroner».

«Fylkesordføreren vil etter det nye forslaget gå ned rundt 106.000 kroner i året i godtgjørelse. Den nye lønna blir 1.162.596 kroner. Dagens fylkesordfører, Jon Aasen beholder lønna til han går av i oktober. Den nye fylkesordføreren får mindre betalt enn det Aasen har nå», skriver avisen.

– Jeg har alltid vært for at politikerne skal ha anstendig betalt. 930.000 kroner er ei anstendig lønn for de fremste fylkespolitikerne, sier Iver Nordseth (V) til Romsdals Budstikke.

– Vi ønsker ikke matpolitikere, men vi må tenke oss om sånn at vi ikke opplever at folk takker nei til å engasjere seg i politikken fordi de ikke har råd, kommenterer Jon Aasen til avisen.


Artikkeltags