Fuglesensasjon ved Grip

Tristanalbatross observert utenfor Grip. (Foto: Bjørn Thomassen)

Tristanalbatross observert utenfor Grip. (Foto: Bjørn Thomassen)

Artikkelen er over 11 år gammel

Da fisker Bjørn Thomassen fikk øye på albatrossen som seilte i lufta bare meter unna båten hans, skjønte han at dette var noe spesielt.

DEL

Av SISSEL LARSEN

Sist torsdag opplevde Bjørn Thomassen det mange fugleinteresserte drømmer om å oppleve hele livet. Han fikk se en albatross på kloss hold, og ikke bare det, tristanalbatrossen er kun observert én gang tidligere i Europa.

Observert bare én gang før

– Jeg var om bord i båten, ca. 10 kilometer rett vest ved Grip. Da fikk jeg øye på noe som fløy over båten, forteller Thomassen.

Siden han tilbringer mye tid på sjøen, kan fiskeren fortelle at han har sett en del sjøfugl.

Store vinger

– Tidligere har jeg sett mye annen fugl, men dette var helt spesielt. Jeg har fotoapparatet mitt om bord, og måtte ta av meg hanskene og legge vekk kniven. Jeg holdt på å sløye fisk, forstår du. Deretter fikk jeg tatt bilder fra rorhuset.

Thomassen forteller at han så med en gang at det var en sjøfugl med stort vingespenn som seilte på himmelen.

– Men jeg skjønte ikke med det samme at det var en albatross jeg hadde fått øye på. Jeg skjønte at jeg hadde sett noe spesielt, men at det var en albatross er jo ekstra spennende.

På spørsmål om hvordan det føltes å møte på en albatross, svarer Thomassen at det er artig i ettertid å ha sett en slik fugl.

– En del fugleinteresserte ville nok ha misunt meg den opplevelsen. Det var litt dårlig fiske den dagen, men dette berget dagen, sier han.

Vakker fugl

Thomassen observerte albatrossen sammen med en svartbak.

– Svartbaken har jo et vingespenn på rundt to meter, albatrossens vingespenn var vel på sånn ca. to og en halv meter. Den seilte fint over himmelen, og flyr vel en del kilometer på en dag. Da jeg fikk øye på den, var den omtrent 30-40 meter unna båten.

Artikkeltags